Hovedretter Opskrifter

Røde linser, porre og grønkål i karry med kogt perlebyg

Mmm, varm mad. Mmm, korn, linser, kål, porre og karry. Mmm soja yogurt. Denne aftensmad var ekstra dejlig. Nem, hurtig, velsmagende, tilfredsstillende og ja, varm. 😉 Jeg sidder tilbage med en god fornemmelse i maven og sukker tilfredst – og kan se frem til resterne til frokost. 🙂 

Røde linser, porre og grønkål i karry

Til 2 personers aftensmad

2 dl røde linser

1 porre

1 stor spsk olivenolie

1 stor spsk karry

Cirka 4 dl vand  (måske mere hen ad vejen)

1 tsk salt (eller mere alt efter smag) 

1 stor stilk grønkål 

1 dl kokosmælk

Skyl først linserne i en si under rindende vand i et minuts tid. Vandet der løber fra er først “mælkeagtigt” men ender med at være klart og rent. Sæt dem til side så de kan dryppe lidt af. Rens så porren grundigt, skær den over i to på langs og snit den så i tynde halvmåneskiver. Varm olien op i en stor gryde og svits porren ved svag varme i cirka 5 minutter til den er faldet lidt sammen og er blevet blød. Kom karry og salt ved. De røde linser skylles nu igen i kort tid, bare lige så de skiller sig ad igen. Så skal de i gryden sammen med de 4 dl vand. Bring vandet i kog, skru ned og lad retten småkoge i cirka 20 minutter. Tjek engang imellem om det er ved at koge tør og hvis, tilsæt da 1/2 dl vand ad gangen. Rens imens grønkålen og skær den grove stilk fra, den er for grov til at man kan spise den. Grønkålen rulles sammen, skæres i tynde skiver og røres i linserne. Kom også kokosmælken i. Bring retten i kog igen og lad den bulderkoge i 10 minutter. Nu burde linserne og grønkålen være møre – du kan se at linserne er møre når de har skiftet farve og er bløde at bide i. Retten skal ende med at være lidt grødagtig i konsistensen. Smag eventuelt til med lidt salt og server retten sammen med kogte ris, perlebyg/spelt/rug, pasta, kartoffelmos eller et godt groft brød. Jeg synes det er lækkert med lidt syrlighed til den, så jeg har kommet nogle spsk’er soja yogurt ovenpå. Det vil helt sikkert også være dejligt med en sprød salat til, for retten er ret blød i det. 🙂

God weekend!

Namaste…

 

 

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    mette b
    17. januar 2012 at 09:44

    Så er det i dag, vi skal prøve din karryret. Jon og jeg glæder os!
    Klem fra
    mette b

    • Besvar
      Mia
      17. januar 2012 at 10:04

      Hej Mette B

      Og mange tak for din kommentar. Håber det bliver en succes med karryretten. 🙂

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt