Dip, dressing & diverse Opskrifter Salater

Rødkålssalat med rosiner og ristede, krydrede solsikkefrø

Salaten her blev lavet kort tid før aftensmaden blev sat på bordet en dag, fordi jeg pludseligt synes der manglede noget “grønt”. Derfor er den lavet med de ingredienser jeg nu engang lige havde hjemme, og er forholdsvis hurtigt færdig. Den er så at sige “fyldt med gode sager” og er ikke ligefrem kalorielet. Til gengæld er den meget nærende og tilfredsstillende og helt vildt sund. Med sine mange smagsnuancer er den en klar vinder, i følge mine smagsløg. 🙂

Rødkålssalat med rosiner og ristede, krydrede solsikkefrø

2 personer

1/8 rødkål (af et mellemstort rødkål, mere eller mindre alt efter rødkålens størrelse)

1 stor tsk rødvinseddike eller balsamicoeddike

2 store tsk god olivenolie

1/2 dl solsikkefrø

1 tsk tamari (rigtig god sojasovs)

1 lille tsk stødt spidskommen

1/2 tsk sennepsfrø

1/2 dl mørke rosiner

Start med at snitte rødkålen fint. Kom så eddike og olie i en passende størrelse skål i forhold til rødkålen, og pisk det sammen med en gaffel eller et lille piskeris. Eddiken og olien skal gerne forbinde sig med hinanden og danne en cremet marinade, som rødkålen skal blandes med. Brug gerne hænderne til at “massere” marinaden ind i rødkålen. Herved bliver rødkålen også en anelse blødere. Mens rødkålen står og hygger sig i marinaden, kommes solsikkefrøene på en pande over fuld varme. Hold godt øje med dem og rør rundt i dem ofte. De skal have cirka 5 minutter, men de brænder nemt på så vær opmærksom. Når de har fået lidt farve og er begyndt at dufte herligt tager du panden af varmen og hælder MED DET SAMME tamari, stødt spidskommen og sennepsfrø på solsikkefrøene (som stadig befinder sig på panden) og rører rundt. Tamarien skal gerne begynde at syde og fordampe lidt. Rør grundigt rundt så alle ingredienser bliver godt blandet, og du har så nogle rigtigt lækre, sprøde og velsmagende solsikkefrø. Lad dem stå og køle lidt af.

Nu er det bare at drysse de ristede, krydrede solsikkefrø ovenpå rødkål sammen med rosinerne og så nyde den herlige salat.

Namaste!

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt