Saltet mandelsmør

Mandelsmør kan bruges til mange, mange, mange, mange ting. Det er genialt i smoothies, gryderetter, på pandekager, som det er på en teske, på brød, som dip til udskåret frugt eller grønsager, i en sovs – og jeg kunne blive ved. Jeg synes det er sjovt at lave mandelsmør selv men har kun prøvet at lave en der var sød, så her kommer resultatet af en fredags eftermiddags eksperimenteren i køkkenet, med det formål at lave en saltet mandelsmør. Jeg håber I får glæde af den! :) Det er overraskende nemt.

Saltet mandelsmør

200 gram rå mandler

1 spsk ekstra jomfru olivenolie

En lille 1/2 tsk havsalt

Forvarm ovnen til 160 grader, almindelig ovn.

Kom mandlerne i en si og skyld den under rindende, koldt vand. Sæt dem til afdrypning. Beklæd imens en bageplade med bagepapir og kom herefter de afdryppede mandler på. Saml dem i en bunke og kom olie og salt på dem.

Rør så grundigt rundt så olie og salt fordeles jævnt ud over alle mandler, og så mandlerne kommer til at ligge i ét lag på bagepladen. Nu skal de ind i den forvarmede ovn og her skal de være i 15 minutter. Tjek dem hvert femte minut og rør også rundt i dem her. De må endelig ikke få for meget, for så er de uspiselige. Så giv dem lidt kærlig opmærksomhed. :) Du skal så have fat i din minihakker/blender. Og væbne dig med tålmodighed. For nu skal mandlerne hakkes/blendes i 15 minutter! Mandlerne vil først komme til at ligne mel, så en tyk dej og til sidst vil det ende med en forholdsvis tynd og cremet smør. Se gerne flere instrukser her. HUSK at lade blenderen få en pause cirka hvert andet minut, for den er virkeligt på hårdt arbejde her. :)

I en genbrugt kakaoglasbeholder fra URTEKRAM kan mandelsmøren holde i hvert fald en uge i køleskabet. Jeg vaskede min glasbeholder samt låget grundigt i opvaskemiddel, skyllede begge dele grundigt i varmt vand og overhældte det så med kogende vand. Beholderen fyldte jeg derefter op med kogende vand og lod stå lidt tid hvorefter jeg tømte den (vær forsigtig, glasset bliver varmt og vandet er varmt ;)) og lod den stå og dampe af. Du behøver ikke tørre den af, den er så varm at eventuelt vand forsvinder af sig selv. Så har du på en måde steriliseret glasset og dermed øges holdbarheden af det du kommer i det. Men lad det lige køle lidt af inden du kommer mandelsmøren deri.

God weekend!

Namaste.

Tags: , , ,

3 kommentarer

  1. Skal hilse og sige at den er Go´børn & kærste er VILDE med den opskrift…

    Ps: en uge i køleskabet… Næ her var det 3 dage – så alt væk

    KH Jan

    • Hej Jan!

      Tak for din fine kommentar. Hvor skønt at opskriften er et hit hos jer. :) Fedt at den også er “børnevenlig”.

      Kh Mia

Skriv en kommentar