Opskrifter Salater

Simpel Salat

Tidligt i morges, da jeg lå og prøvede at overtale mig selv til at gå i bad efter at alarmen havde ringet (lidt for) mange gange, hørte jeg noget længe savnet: fugle der kvidrede! 🙂 Juhu, tænkte jeg, nu ER det altså ved at blive forår. Mine tanker gik så videre til en gåtur jeg var på med kæresten den anden dag, hvor jeg så de første knaldgule erantis der lige havde nået at titte. Ja, endnu et bevis på at foråret var på vej, jublede jeg, hvor er det skønt! For solen og de lunere temperaturer er højt savnede, kan jeg godt lige hilse at sige. Den lange vinter har mange gange fået mig til at tænke: hvorfor er jeg ikke født og opvokset i et land, hvor der altid er varmt?

Som jeg sidder her og skriver om glæden ved varme, kommer jeg i tanke om en snak jeg havde med en veninde der har rejst meget og blandt andet har oplevet at fejre jul i Australien. Når det er isnende koldt, mørkt og særdeles julet her i Danmark, er det højsommer, uudholdeligt varmt og ikke nær så julet “down under”, hvilket jeg ikke rigtigt vidste før hun fortalte mig det. I kan nok godt forestille jer at jeg fik et drømmende blik i øjnene og henført erklærede at jeg, når jeg engang bliver rig (en drøm mange nok har) ville tage til de varme lande hver gang det var vinter her hjemme. Her fik min veninde mig dog hurtigt hevet tilbage til virkeligheden, ved at komme med en overraskende sammenkobling. For hun mente nemlig at en af grundene til at vi danskere bliver kaldt for verdens lykkeligste folkefærd, har en del at gøre med de vekslende årstider vi gennemlever. Forventningens glæde, om det så er sne eller sol vi ser frem til, som vi så rigeligt kan henfalde til igennem det danske år, mente hun skulle være med til at gøre os til lykkeligere mennesker. Faktisk gav det med det samme mening for mig. Godt nok er jeg ikke ligefrem fan af de mørke måneder, men de lange lyse sommernætter vil jeg for alt i verden ikke undvære – og jeg har mange meget lykkelige minder fra sådanne nætter…man finder dem efter sigende ikke rigtigt andre steder end heroppe hos os af. Så hvis blot vinterens solmangel bliver kompenseret for med et lille smut et varmt sted hen, ja, så tror jeg at min venindes teori holder!

I dag vil jeg også gerne dele en “det er snart forår” salat. Den er meget nem at lave og har kun fire ingredienser, og passer fint til 1 person:

Simpel Salat

1 blød, moden pære

1/4 af et spidskål

1 stor gulerod

2 spsk æbleeddike

Pæren skæres i fire både og kernehus plus stil skæres fra og kasseres. Bådene skæres i tykke skiver. Spidskålen skylles og skåres i tynde strimler. Guleroden skrælles og skæres i tynde skiver. Pære, spidskål og gulerod kommes i en skål, æbleeddiken hældes over og det hele blandes nænsomt sammen.

Næste gang laver salaten vil jeg tilsætte en halv avocado, for at få lidt sundt fedt med i retten. Ristede græskarkerner tror jeg også vil være en lækker tilføjelse.

Er min nye hjerteformede skål ikke bare nuttet? 😉

Namaste!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt