Anmeldelser Produkter

Soja yogurt og bogen ‘Will Write for Food’

I december og januar i år har jeg taget nogle beslutning om hvad jeg gerne vil stræbe efter af mål i 2012. Eller, jeg kan se at det er sådan det har været. Jeg synes personligt det er svært at lave deciderede nytårsfortsætter, mest fordi jeg bliver så skuffet over mig selv når eller hvis jeg ikke opnår dem. Men derfor vil jeg alligevel gerne dele en af mine beslutninger med jer, for det er faktisk en lidt interessant en synes jeg.

I forhold til min egen sundhed har jeg besluttet mig for at tage 3 mælkefri uger. Jeg har de sidste mange måneder været vegetar efter mange år som 99% veganer, fordi jeg først og fremmest havde lyst til at prøve at spise anderledes. Men jeg har dog kunnet mærke at mit generelle velbefindende er blevet værre. Ikke at det er blevet decideret dårligt, men der er små helbredsmæssige ting som har gjort at jeg er kommet tilbage til den tanke at jeg nok ikke rigtigt kan tåle mælkeprodukter – i hvert fald ikke i de mængder jeg har indtaget på det sidste. Efter jeg i sin tid blev vegetar var det som jeg lige så langsomt blev mere og mere sensitiv overfor mælkeprodukter. Så nu håber jeg at mit lille eksperiment går godt og så må jeg se hvad med mit velbefindende siger til det. I den forbindelse er jeg vendt tilbage til et af de “redningsprodukter” som jeg mange gange har sagt var medvirkende til at jeg kunne leve som veganer: soja yogurt. Jeg elsker nemlig smager af yogurt!

Her i Danmark er det firmaet Naturli’ Foods der distribuere min ynglings soja yogurt. I følge deres hjemmeside kan den købes i Irma, Bilka, Føtex, Kvickly og de største SuperBrugser, Rema 1000, Løvbjerg.

Soja yogurt har en noget mildere og sødere smag end komælksyogurt og man kan desværre ikke få varianter som A38 eller ymer. Det kan man så håbe på kommer på hylderne engang ude i fremtiden. Indtil videre er jeg i hvert fald lykkelig over at man kan få et så velsmagende og godt produkt det her, der ikke er fyldt med sukker men smager syrligt som en yogurt skal.

Det ligner meget komælksyogurt, men har dog en lidt anderledes hvid nuance – den har en dejlig cremet konsistens.

Jeg bruger den både i det søde og det salte køkken for eksempel som erstatning for creme fraiche når jeg laver frugttærte eller i en tzatziki. Den kan drænes i et kaffefilter hvis man gerne vil have den bliver tykkere. Den er selvfølgelig oplagt til morgenmad med havregryn, rosiner og knuste hørfrø (så får du også lige en dosis sunde omega-3 fedtsyrer).

Her til sidst vil jeg bare lige fortælle lidt om en herlig bog jeg fik i julegave: ‘Will Write for Food’ af Dianne Jacob. Den handler om det at skrive om mad og er indtil videre rigtig god til at lære af. Dog er jeg ikke kommet så langt at jeg kan give en reel anmeldelse af den, men når den tid (forhåbentlig) kommer vender jeg tilbage med nogle ord om den her på bloggen.

Namaste… 🙂

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Porrerisotto, Grønkål/rødbede/avocadosalat & Æbledrinks « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  13. januar 2012 at 06:06

  […] jeg tog beslutningen om at gå mælkefri i 3 uger lavede jeg en dag en skøn porrerisotto til kæresten og jeg. Den blev serveret med en aldeles sund […]

 • Besvar
  Røde linser, porre og grønkål i karry med kogt perlebyg « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  14. januar 2012 at 06:04

  […] synes det er lækkert med lidt syrlighed til den, så jeg har kommet nogle spsk’er soja yogurt ovenpå. Det vil helt sikkert også være dejligt med en sprød salat til, for retten er ret blød […]

 • Besvar
  “Kærnemælks”pandekager uden komælk « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  14. februar 2012 at 12:29

  […] spiser dem som de er, men det ville bestemt være lækkert med lidt mandelsmør eller sojayoghurt på dem hvis man er til den […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt