Opskrifter Salater

Solskins frokostsalat

Efter en dejlig morgenmad der bestod af havregryn/majsmelsgrød med kokosolie, rosiner og kanel – plus et æble og en chokolade cookie som mellemmåltid – havde jeg lyst til en frokost fyldt med grønsager. Der var også nogle baby leaves i køleskabet som sang på sidste vers, så der var ikke langt fra tanke til handling. Op i en si kom bladene, de blev skyllet og efterfølgende slynget i et viskestykke for at fjerne så meget vand som muligt. I køleskabet gemte der sig også en flot fenikkel og et glas artiskokker i olie, som begge blev taget i brug. Det kom der denne skønne salat ud af.

Solskins frokostsalat

1 stor håndfuld baby leaves

1/4 fennikel

6-8 kvarte artiskokker i olie

Skyl bladene, lad dem dryppe godt af eller slyng dem i et viskestykke eller en salatslynger. Hak dem groft. Fennikelen renses grundigt og skæres i tynde skiver. Artiskokker tages op af glasset og skæres i mindre stykker – lad dem endelig ikke dryppe for meget af, for olien giver en dejlig smag til salaten. Arranger alle de herlige grønsager i lag i en skål og nyd dem så tæt på en solstråle som muligt.

Salaten her er super enkel og super velsmagende. Faktisk er artiskokker en af mine absolutte ynglings grønsager (selvom det vist botanisk set er en blomst), både fordi de har en meget unik smag og konsistens for en grønsag at være. Artiskokkerne jeg brugte her fandt jeg i FAKTA. De er også utroligt gode på pizza!

Namaste. 🙂

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt