Dip, dressing & diverse Opskrifter Salater Vegansk

Spidskålssalat med rå rødbede og sennepsdressing

Jeg elsker efteråret. Dagene med klar sol og høj himmel, hvor naturen falmer i skønne farver, og det bugner med danske grønsager og frugter. Der er masser at vælge imellem og smagene er på sit højeste nu, i de gode, solide, sunde og mættende råvarer. Selvom om sommeren også er skøn med sine agurker, æter, radiser, tomater, krydderurter, bær og spæde salater, ja, så tror jeg faktisk kål, rodfrugter og kernefrugt kommer lidt højere op på min liste. 😉 Salaten her repræsenterer det bedste af denne sæson og er dejligt tilfredsstillende.

Spidskålssalat med rå rødbede og sennepsdressing

1 person til frokost (som tilbehør til rugbrødsmadder fx)

1 tsk olivenolie

1 tsk æbleeddike

1/2 tsk dijon sennep

1 tsk vand

Knivspids salt

1/8 hoved rød spidskål

1/2 dansk æble

1 lille rødbede

1/4 dl solsikkefrø

1/2 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk tamari (sojasovs)

Kom olivenolie, æbleeddike, sennep, vand og salt i den tallerken som du vil spise salaten af.

Pisk det sammen, gerne med et lille piskeris. 🙂

Hak så spidskålen fint, skræl æble og rødbede, og skær begge dele ude i tynde skiver. Kom grønsagerne i tallerkenen med dressingen og vend det hele rundt.

Kom solsikkefrøene på en tør pande og skru helt op for varmen. De skal nu have omkring 3 minutter. Hold øje med dem hele tiden og rør rundt i dem ofte. Når først de har fået farve får de nemt for meget. Tag panden af varmen og kom tamari og stødt spidskommen på med det samme – rør også rundt med det samme. Tamarien vil syde fordi den fordamper og det er vigtig at du får fordelt den på alle frøene. Når tamari og stødt spidskommen er godt fordelt lader du frøene stå på panden i cirka 5 minutter. Så har grønsager og æble også fået tid til at marinere lidt i dressingen.

Kom dem i en fin skål og server sammen med salaten. Kom dem på efterhånden, så de bevarer deres sprødhed.

Jeg håber du får glæde af salaten!

God weekend!

Namaste…

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt