Dip, dressing & diverse Opskrifter Pålæg Snacks Vegansk

Spiselig julegave: mandelsmør med kakaonibs og chokolade

Hvis jeg havde masser af tid her i december gad jeg godt lave en hjemmelavet (mad)gave til alle mine julegavemodtagere. De fleste af årets julegaver er dog købt på internettet og der er forsvindende få af dem der kan spises, men mon ikke der alligevel sniger sig en enkelt eller tre hjemmelavede godter ind under træet midt? Der skal jo overspringshandlinger til engang imellem når man laver kandidatopgave. 😉 Her resultatet i hvert fald allerede af én overspringshandling. Jeg har planer om at følge dette indlæg op med mindst 2 andre. Nu må vi se hvad jeg når dog. 😉

Mums

Mandelsmør med kakaonibs og chokolade

200 gram mandler

1 tsk kokosolie

1/2 tsk fint havsalt

2 skiver mørk pålægschokolade fra Løgismose – de skal altså ikke knækkes over på midten (dem her) ELLER 50 gram mellemfint hakket mørk chokolade 

2 spsk kakaonibs (gerne dem fra AMMA)

Start med  at forvarme ovnen til 160 grader celcius, varmluft.

Skyl mandlerne i en si og lad dem dryppe lidt af. Mandler har ofte lidt bittert støv på sig, som jeg gerne vil af med til denne opskrift.

Kom mandlerne på en bradepande med bagepapir og fordel dem jævnt. Rist dem så i omkring 12 minutter – pas på for der skal ikke mange minutter til før de brænder på og bliver ubrugelige. Blend så mandler, kokosolie og havsalt indtil du har en mandelsmør. Det tager omkring 15 minutter før mandlerne begynder at give slip på sin olie og bliver cremet og smørbar, så vær tålmodig og giv din blender en pause engang imellem.

Vej så 150 gram af mandelsmøren af. Er der noget tilovers kan du komme det på glas og bruge det på grød, brød eller på skiver af æbler som en mættende snack. De 150 gram mandelsmør blander du nu med pålægschokoladen som du bare knuser ned i mandelsmøren. Tilsæt også kakaonibsene og rør det hele grundigt sammen.

Paa-kniv

Hæld mandelsmøren i en fin glasbeholder der kan rumme mindst 2 dl, og pynt den med noget juleagtigt – bånd, hjemmeflettede stjerner eller hvad din fantasi siger dig. Du kan skrive opskriften her på et lille kort og binde det på glasset. Pak glasset ind og BUM – så har du en skøn spiselig gave, med et dejligt crunch fra kakaonibsene, et svagt og skønt hint af havsalt, og sødme fra pålægschokoladen og mandlerne.

Med-baand

Jeg elsker at flække en skrællet banan og smøre den med en tykt lag af mandelsmøren her. Dét er godt, kan godt fortælle dig. 😉

Håber du får glæde af opskriften! Hvis du kender en madglad og mangler inspiration til hendes eller hans julegave, så kan du også læse med i indlægget med julegaveidéer som er her på bloggen.

Namaste.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt