Fredagsinspiration

Det støtter jeg for tiden: Danmarks første nul emballage øko kødmandsbutik

I morges støttede jeg crowdfundingen af Danmarks første nul emballage og 100% økologiske købmandsbutik. LØS Market kommer til at ligge på Øenschlagergade på Vesterbro i København og det er længe siden at jeg har glædet mig så meget til, at en butik åbnede! Butikken kommer til at sælge alt i løsvægt – som grønsager, frugter, korn, nødder, kerner, bønner, linser og olie – og så kan man købe genbrugelige beholdere og bomuldsposer til at fragte sine varer hjem i og til at opbevare dem i. Jeg synes det er intet mindre end et genialt koncept!

Du kan se og høre mere i videoen her…

Crowdfundingen er indrettet sådan, at der er forskellige belønninger involveret. Hvis man for eksempel vælger at bidrage med mellem 50 og 100 kr, så får man en emballagefri glaskrukke. Vælger man at støtte med 500 kr eller mere, får man et helt indkøbssæt med blandt andet en stofpose til tørvarer og en til frugt og grønsager. Lækkert, ikke?

Jeg glæder mig SÅ meget til at tage ned i butikken og købe ind emballagefrit, specielt til mine madlavningskurser. Hvis der er noget der gør ondt i mit hjerte, så er det når jeg pakker råvarer til et weekendkursus og jeg ender med at stå dér med et mindre bjerg af diverse plastik emballage, der ikke kan bruges til andet end at ende som affald. Jeg forstår godt at det er vigtigt at økologiske frugt og grønsager helt tydeligt er mærket, for jeg vil jo gerne selv være så sikker som muligt på, at det jeg køber som økologisk rent faktisk er det, men derfor kan det jo stadig godt virke lidt håbløst at varer som i udgangspunktet er mere bæredygtige bidrager så meget til mit bidrag af skrald.

Nu håber jeg bare at crowdfundingen bliver en succes, så LØS Market får den bedste mulige begyndelse. Du kan forresten følge LØS Market på Facebook, Instagram og på deres egen hjemmeside.

God weekend når du kommer der til!

Namaste…

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt