Opskrifter Snacks Vegansk

Sundt dadel-lakrids med kakao

Det var lige før jeg ikke fik smagt på disse godbidder før kæresten havde fortæret dem alle sammen – de er nemlig ret så lækre. 😉 De smager enormt meget af lakrids, altså den finske og søde af slagsen, da de ristede mandler på en eller anden måde er med til at fremhæve lakridspulveret.  Kakaopulveret spiller også en vigtig rolle ligesom du virkelig bør tilsætte den lille bitte smule salt opskriften dikterer. Hvis du ikke har en minihakker, alla den 350 ml’s BRAUN (tilbehør til stavblender) som jeg har så har jeg hørt at man kan købe dadelmasse, altså dadler der allerede er blendede, hos nogen etniske grønthandlere. Dét skal jeg have købt mig en dag, for det skulle også være ret billigt. Dog er det så ikke økologisk.  

Dadel-lakrids1

Sundt dadel-lakrids med kakao

20-30 gram mandler

150 gram tørrede dadler

10 gram kokosolie

1/2 dl havregryn

10 gram ren kakaopulver

Cirka 1/8 tsk salt (eller en knivspids)

Eventuelt 20 gram 70% øko chokolade

Lakridspulver af inddampet lakridsrodssaft (altså ikke den slags pulver som er lavet af pulveriseret lakridsrod)

 

Start med at forvarme ovnen til 160 grader, varmluft. Skyl imens mandlerne og tør dem grundigt af. Kom dem så på en bagepapirsbeklædt bageplade og rist dem i 12-15 minutter.

Imens mandlerne rister blender du dadlerne og kokosolien til en sammenhængende masse opstår. Kom så havregrym, kakaopulver og salt ved, og blende til det hele er godt blandet.

Når mandlerne er ristet færdige skal de køle af i cirka 5 minutter før du giver den en kort blending sammen med de andre ingredienser. Du kan eventuelt også vælge at hakke dem mellemgroft med en kniv og så rører/ælter den sammen med de sammenblendede ingredienser. Hvis du gerne vil have chokolade i den også, så hakker du det mellemgroft og rører/ælter det i nu.

Kom så 1 stor spsk lakridspulver i en lille skål. Form massen til små kugler og kom dem i skålen med lakridspulver, 4-5 af gangen. Tril dem rundt i pulveret til de er helt dækket. Kom dem efterhånden som de er færdige i en bagepapirsbeklædt bøtte og kom dem tilsidst, med låg på eller lignende, i fryseren. Efter 30 minutter har de sat sig nogenlunde.

Dadel-lakrids2

Opbevar dadel-lakridsen i fryseren eller køleskabet. Og nyd dem i dit helt eget tempo. 😉

Jeg håber du får glæde af opskriften!

Namaste.

Relateret indhold

10 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  30. april 2013 at 19:31

  De der ville falde i god jord herhjemme, så de er straks skrevet bag øret 🙂

  • Besvar
   Mia
   3. maj 2013 at 13:27

   Hej Piskeris 🙂

   Håber de kommer til at gøre glæde så.

   Jeg kom også lige til at tænke på at du vist elsker citron, ikke? Tror nemlig at de her kugler ville være skønne med citronskal i, eller måske endda lidt citronolie mikset i. Just a thought. 😉

   God weekend!

 • Besvar
  Lene
  3. maj 2013 at 18:01

  Hej Mia.

  Vil gerne prøve at lave – og spise :)))) – disse kugler.
  Hvor kan jeg købe omtalte lakridspulver? (dét jeg har på hylden er pulveriseret lakridsrod)
  På forhånd tak for svaret.

  GOD WEEKEND fra Lene

  • Besvar
   Mia
   4. maj 2013 at 13:07

   Hej Lene

   Jeg har købt mit i Torvehallerne hos ASA Trading. De har også en webshop. Du kan se lige den type jeg har brugt her: http://www.asatrading.dk/lakridspulver-stoedt.html. Det kaldes også engelsk lakridspulver og kan så vidt jeg ved fås i MATAS – hvis ikke de har det, kan de højst sandsynligt bestille det hjem til dig. 🙂

   God weekend til dig også.

   Mvh Mia

 • Besvar
  Lene
  9. maj 2013 at 08:47

  Hej igen.

  Jeg har besluttet mig til at fremstille disse kugler i weekenden.
  Jeg undrer mig over, hvordan det kan være, mandlerne skal skylles og tørres inden ristning?
  Har købt pulver af lakridsekstrakt (Urtegården) i Helsemin, hvor jeg tilfældigt stødte på det, da jeg var inde efter andre varer.

  Mange hilsner fra Lene

  • Besvar
   Mia
   9. maj 2013 at 09:17

   Hej igen Lene

   Spændende! Håber de bliver gode. 🙂

   Jeg skyller og tørrer dem fordi jeg synes mandler tit kan være lidt støvede og at det støv er bittert – så det vil jeg gerne af med. Jeg gør det også fordi jeg synes erfaringer viser mig at de så bliver mere jævnt sprøde end hvis jeg ikke skyllede og aftørrede.

   God meget forlænget weekend hvis du har det.

   Mvh Mia

 • Besvar
  Lene
  12. maj 2013 at 08:55

  Hej Mia.

  HOLD OP, hvor er de bare lækre :)) Spiste en del af dem i går og der er heldigvis nogle tilbage til i dag, hvor kæresten også skal smage dem.
  Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver disse lækre lakridslækkerier!

  God søndag fra Lene

  • Besvar
   Mia
   12. maj 2013 at 19:15

   Hej Lene

   Hvor er jeg glad for at høre at de blev en success for dig. Yay! 😀 Håber din kæreste også bryder sig om dem.

   God søndag, selvom der ikke er så meget tilbage af den nu.

   Mvh Mia

 • Besvar
  anette
  14. maj 2013 at 16:51

  Hej Mia

  Jeg har allerede lavet dem to gange. Super lækre…..

  Venlig hilsen Anette

  • Besvar
   Mia
   14. maj 2013 at 17:50

   Hej Anette

   Hvor er jeg glad for at opskriften bliver brugt – tak fordi du lader mig det vide. 🙂 Skønt!

   God tirsdag.

   Mvh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt