Anmeldelser Produkter

Test af produkter fra ‘Skærtoft Mølle’

Dette indlæg er skrevet på baggrund af mit samarbejde med Consumer-lab.dk, og et lignende vil derfor også kunne findes på deres hjemmeside.

Hvis der er noget der kan gøre mig lykkelig så er det et godt friskbagt brød, en lun grød eller en sprød vaffel. Jeg er stor fan af kornprodukter og spiser det flere gange dagligt. Derudover er jeg ærlig talt lidt af en kornprodukt-snob. Det mel jeg bruger hjemme i mit eget køkken skal helst være stenformalet, økologisk og komme fra Danmark. Så vidt jeg ved er vi nemlig rigtigt gode til at producere korn her i landet og jeg er vild med den nye bølge af blandt andet mel fra gamle kornsorter som bliver gjort tilgængelige for helt almindelige forbrugere, i de store supermarkedskæder. Derfor blev jeg også ret begejstret da jeg blev tilbudt at teste nogle produkter fra danske Skærtoft Mølle, som har hjemme på øen Als. Tilbudet kom få dage efter at jeg havde været til “ælte-event” med datteren i firmaet, hvilket havde fået mig til nærmest at gå direkte hjem og afprøve teknikken der blev demonstreret.

Kort

Skærtoft Mølle er et mølleri der skiller sig ud, både på grund af deres produktsortiment, men også med deres grafiske design og den ofte ret humoristiske tekst der står på deres emballage. Da jeg modtog min pakke fra dem var der dette fine og søde (og håndskrevne!) kort med. Allerede der kunne jeg fornemme at nærhedsprincippet er noget de vægter højt.

Alt

I pakken fandt jeg to poser mel: kagemel og fintsigtet ølandshvedemel. Der var også økologisk bagepulver og en basisgrødblanding.

Da jeg skulle til Spanien på ferie få dage efter blev grødblandingen lagt i kufferten.

Groed-CLOSE-UP

Den er pakket i den fineste lyserøde emballage. Jeg spiste den til morgenmad i Spanien og delte med min søsters snart 1 år gamle søn, og med de høje “mmm”-lyde der kom fra ham (og som jeg kun kan være enig i) kan jeg ganske enkelt konstatere at blandingen giver en meget velsmagende grød. Jeg satte 1 dl grødblanding i blød med 2 1/2 dl vand (pr person) aftenen før, kogte den op, saltede den meget let og spiste den så med rosiner, chiafrø og udskåren frugt ovenpå. Det var et hit!

Groed1

Der er spelt-, rug-, hvedeflager og knækkede ruggryn i den.

Mel

Jeg har før købt deres kagemel, for det er så vidt jeg ved den eneste af slagsen i Danmark (?). Denne gang har jeg prøvet den i vaffeldej, hvor jeg blandede 50 gr kagemel med 1 moset banan, 1 dl vand, 1 økologisk æg, 1 tsk smeltet økologisk smør, 1/2 tsk ren vanillepulver og 1/2 tsk af Skærtoft Mølles økologiske bagepulver. Det fungerede rigtig godt og gav en let, sød og sprød vaffel, hvor jeg synes melets fine smag kom godt til udtryk. Vaflen slap nemt vaffeljernet hvilket jeg ellers synes kan være lidt et problem med vaffeldej lavet med stenformalet mel.

Oelandshvede1

Ølandshvede er nok min yndlings kornsort og jeg bruger den stort set altid når jeg bager boller og det er da også sådan det første af melet er blevet brugt. Ølandshvede har en sødere smag end almindelig hvedemel og har et højere indhold af protein. Derfor var det også denne mel jeg valgte da jeg for noget tid siden skulle bage (syndige) burgerboller med lidt ekstra af det gode i form af æg, smør og sukker. De blev rigtigt lækre, blandt andet på grund af at der var lidt mere “gods” i dem end når jeg bruger helt almindelig fin hvedemel. Stenformalet mel har nemlig flere af de vigtige næringsstoffer fra kornet tilbage i sig, blandt andet kim og fine skaldele. Det er et stor plus for mig at Skærtoft Mølle ikke sier dem fra, for det giver et sundere melprodukt.

Farver

Du kan læse mere om Skærtoft Mølle på deres facebook side. Irma forhandler de fleste af deres produkter, ligesom møllen har et staldørssalg. Derudover skal det også lige nævnes at Skærtoft Mølle afholder en del forskellige kurser med bagetema. Jeg gad SÅ godt prøve et (eller flere) af dem!

Namaste.

 

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Kirsten
  2. oktober 2013 at 19:05

  Mange af produkterne kan også købes i Kvickly og diverse helsekostforretninger.

 • Besvar
  Mia
  3. oktober 2013 at 07:53

  Tak for din hjælpsomme kommentar Kirsten. Dejligt at vide at de også kan fås andre steder. 🙂 Der var jeg lige noget uvidende.

  God dag.

  • Besvar
   Kirsten
   3. oktober 2013 at 08:20

   Som bosiddende i Århus blev man nødt til at undersøge markedet, da vores sidste Irma desværre lukkede for godt et år siden. God dag til dig også.

   • Besvar
    Mia
    3. oktober 2013 at 08:40

    Ja det kan jeg godt se Kirsten. Der er vi noget forkælede i København. 🙂

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt