Anmeldelser Produkter

Test af risotto fra Chokoladehimlen.dk

Som jeg har skrevet om før er jeg gæsteblogger hos consumer-lab.dk, og jeg har derfor fået fornøjelsen af at teste et produkt fra hjemmesiden chokoladehimlen.dk. Som chokoladeelsker skal jeg da hurtigt indrømme at jeg var lidt skuffet over ikke at få chokolade til test, nu webshoppen har det fine navn, men efter at have smagt på den risotto som det hele drejer sig om gjorde det lige pludselig slet ikke noget. 😉

I går, en helt almindelig halvtravl onsdag aften blev en dejlig middag fremtryllet på under 25 minutter. Menuen stod på risotto, stegte grønsager (løg, spidskål og broccoli), hjembragt brød fra bageriet Emmery’s og kogte grønne linser.

Jeg brugte 150 gram af risottoblandingen, som jeg stegte i cirka 2 spsk olivenolie nogle minutter. Imens lavede jeg en lille liter tynd grønsagsbouillon (1 terning til 1 liter, selvom der står 1 terning til 1/2 liter på pakken), som jeg hældte lidt i af ad gangen.

Bouillonen købte jeg i den lokale Kvickly.

Et af tricksene ved en god risotto er at væsken skal tilsættes løbende og at den så nærmest skal “masseres” ind i risene. Hvis jeg havde haft lidt hvidvin havde det været det første jeg havde kommet ved risene, og jeg ville nok havde brugt en lille dl og derfor en tilsvarende mindre mængde bouillon. Der er både tørret persille, tørrede karl johan svampe og gulerødder i blandingen, så jeg ville ikke tilsætte friske grønsager.

Jeg satte med det samme mit stopur på 20 minutter og blev ved med at røre og tilsætte bouillon indtil tiden var gået, samtidigt med at jeg gjorde resten af middagen klar – man kan godt lade risottoen stå og passe sig selv i nogle få minutter af gangen. Det passede rigtig godt med konsistensen af risene med de 20 minutter. Lige inden servering kom jeg 2 store spsk gærflager i, plus saften fra 1/2 citron og 1 tsk finthakket citronskal (jeg har desværre ikke et god rivejern). Der kom også lige en god tsk urtesalt i plus en god (økologisk) smørklat. Hvis man har noget imod at bruge mælkeprodukter kan man nemt bruge plantemargarine i stedet for smør. Men man kan også udelade gærflagerne og i stedet komme noget god revet parmesanost i, som man jo gør traditionelt.

Mums! Det kom altså bare til at smage helt vildt godt og både kæresten og jeg ærgrede os over at der ikke var mere. De tørrede urter, svampe og grønsager var ikke så fulde af smag som friske varianter ville have været, men de havde en god konsistens og som helhed var retten simpelthen bare et hit.

Hvis det ikke var fordi jeg var på SU ville jeg helt sikkert have risottoblandinger af en god kvalitet som denne på lager hele tiden, til en hurtig og lækker aftensmad på de dage hvor tiden er knap og sulten er stor.

Namaste! 🙂

 

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt