Anmeldelser Bøger

To sommertips til bøger om mad

Hvad skal du læse ved stranden, i hængekøjen, på altanen, i parken, i campingvognen, ved poolen, i haven eller i sommerhuset, eller hvor du end måtte befinde dig når din sommerferie er på sit højeste? Jeg har fornylig læst to dejlige bøger om mad, Marie Holms ‘FOODIE’ og chokoladepigerne Maja og Anne’s ‘Lykken er chokolade’, som jeg faktisk ville ønske jeg havde gemt til min ferie, nu hvor tiden virkeligt er til at nyde de mange velskrevne sider med skønne fotos og ord. Når jeg skriver “læst” om den sidste af bøgerne, som modsat den første er en ren opskriftsbog, ja så mener jeg det. Som så mange andre madglade kan nikke genkendende til er kogebøger nemlig den oplagte læsning, også selvom man så måske aldrig kommer til rent faktisk at prøve nogen af opskrifterne…

FOODIE

Modsat chokoladepigernes bog og deres hyldest til, ja, chokolade og opskrifter med samme, er ‘FOODIE’ en noget anderledes bog om mad, med essays  om madmodefænomemer og opskrifter der matcher. I bogen beskriver Marie Holm hvad hun mener en foodie er for en størrelse og dykker derefter ned i, med hendes egne ord, “alt det, jeg synes rykker indenfor madmoden lige nu”: grøntsags-revolution, lakrids, sort kaffe, naturvin, tatar, (animalsk) fedt, indmad, macarons, budding og kirsebær(vin). Jeg læste bogen på to dage, eller slugte den kan man vist kalde det, og synes den var virkeligt underholdende, samtidigt med at jeg lærte noget og fik nogle gode tips til fantastiske madoplevelser.

Veggies

Det er helt klart at bogen ikke er det oplagte valg for vegetaren som ikke bryder sig om at læse om eller se billeder af marvpiber, pølsestopning eller nyretapper, men hvis man som jeg er super interesseret i alt muligt der har med mad at gøre, og ser mig selv som værende en foodie, så er FOODIE altså en virkeligt spændende og velskrevet bog, med nogle ret så seje tegninger, som jeg godt kunne finde på at genlæse snart. Jeg elsker at Marie Holm har skrevet en bog som sprudler af madglæde, og som bryder med den normale kogesbogsgenre. FOODIE er dejligt personlig og skrevet med en smittende kærlighed til mad, og så er der interviews med nogen af de innovative madmennesker (som også har delt nogen af deres berømte opskrifter) som er med til at skabe fremtiden for dansk madkultur. Det er god læsning…

Begge-2

‘Lykken er chokolade’ er også en bog der sprudler af madglæde, men det er en mere fokuseret opskriftsbog, som er skrevet af chokoladebloggerne Maja Ambeck Vase, der har bloggen www.chocolat.dk, og Anne au Chocolat, med bloggen www.anneauchocolat.dk. Bogen er bygget sådan op at pigerne battler, på ganske venskabelig vis forstås, med udgangspunkt i 34 forskellige ingredienser – heriblandt jordbær, ananas, banan, hindbær, kaffe, marcipan, mandler, lakrids og chili – og de kommer med hvert deres bud på dessert-agtige opskrifter med en af de nævnte ingredienser. Altid i selskab med chokolade. 🙂

Chokoladepigerne

Det er en inspirerende bog som virkeligt giver en lyst til chokolade, og der er stor variation i typerne af opskrifter. Og så er billederne fuldstændigt himmelske. Der er også afsnit med pigernes chokoladeanbefalinger, noget om chokolade fra kakaoblomst til chokoladeplade, chokoladens historie, hvordan man smager på chokolade og forskellige trin-for-trin anvisninger, blandt andet omkring hvordan man temperer chokolade. Klart en anbefalelse værd. Bogen fås både som e-bog (sådan en som jeg har) og almindelig bog.

Har du læst en eller flere madbøger som du kan anbefale andre at læse? Kommenter meget gerne på indlægget her, for jeg er meget på udkig efter nyt læsestof og ville være taknemmelig for alle tips!

Namaste.

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt