Hovedretter Opskrifter

Tomatsovs a’la Mia-mad.dk

En ret som kæresten og jeg ofte spiser i hverdagen er pasta med tomatsovs. Nogen gange laver jeg hjemmelavede kidneybønneboller eller andre vegetariske “deller” til, men det hænder også at vi køber en kasse økologiske Nutana falafler som jo er så nemme at have med at gøre. De bliver klart bedst i ovnen! 🙂 Der bliver også serveret grønsagersstænger eller en hurtig salat til, de fleste gange. Kort sagt så er pasta med tomatsovs en nem og hurtig ret til de der dage hvor hverken fantasien eller energien rækker særlig langt. Jeg laver den i utallige versioner og her hen over sommeren har jeg nydt godt af min byhave og al den dejlige basilikum den har beriget os med. Sovsen her er dog krydret med chili og sød paprika. Den er også rigtig god på hjemmelavet pizza.

Tomatsovs a’la Mia-mad.dk

1 stort rødløg

1 porrer

2-4 fed hvidløg

1 STOR spsk olivenolie

1-2 tsk salt 

1-2 spsk eddike af en art (jeg bruger rødvinseddike) ELLER cirka 1/2 dl rødvin

Frisk chili efter smag

1 dåse hakkede økologiske tomater ELLER 2-4 (efter størrelse) friske tomater i store tern

1 brik mosede tomater eller tilsvarende mængde økologisk på glas

1 stor spsk sød paprika (mere eller mindre efter din smag)

Eventuelt 1 tsk tamari/sojasovs

Lidt økologisk piskefløde eller vegetabilsk alternativ

Rens løg, porrer og hvidløg og hak det hele groft. Rens og finhak også den mængde friske chili du lyster.

Min var MEGET stærk så jeg brugte under en kvadratcentimeter og valgte helt kernerne fra.

Varm oliven op i en stor pande og kom alle grønsager her i.

Steg dem nu ved høj varme i cirka 5 minutter og tilsæt saltet når du er halvvejs. Skru ned og giv dem 5 minutter mere på mellemvarme. Husk at røre rundt i det ofte. Tilsæt så eddiken eller rødvinen og lad det koge lidt af – det vil sige at det meste af væsken skal fordampe. Kom chilien ved nu. Så er det bare at tilsætte tomaterne og paprikaen og skrue ned for varmen. Hvis du bruger tamari/sojasovs så tilsæt også det. Jeg plejer at sætte pastavand over imens og går i gang med sovsen og så er det cirka kogende nu. I hvert fald lader jeg sovsen simre i cirka 25 minutter som hjemme hos mig svarer til at pastaen er kogt, vandet hældt fra og bordet er dækket. Hvis du gerne vil runde sovsen af med lidt fløde eller vegetabilsk alternativ så rør det i lige inden servering. Husk at smage den til. Så sænkes sovsens temperatur også så den er ret tæt på spiseklar.

God fornøjelse!

Namaste. 🙂

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Nannavuf
    23. september 2012 at 11:18

    Lyder godt og nemt (og forholdsvis billigt, for en studerende). Kan man bruge et andet alternativ end fløde? Mere fedtfattigt :-/
    Og er det overhovedet nødvendigt?

    • Besvar
      Mia
      23. september 2012 at 11:40

      Det er også ret godt. 😉 Du kan sagtens udelade fløden, men jeg ville nu ikke kalde retten rig på fedt hvis du bruger det. 🙂

  • Besvar
    Sophie
    28. september 2012 at 23:39

    Lyder lækkert. Skal helt sikkert prøves! Hvilken type rødvin er det, og hvor er den købt? 🙂

    • Besvar
      Mia
      29. september 2012 at 07:47

      Hej Sophie

      Og mange tak for din kommentar og fordi du kigger forbi. Jeg er desværre ikke den store rødvinskender og havde bare købt en billig økologisk af slagsen i en fakta. 😉 Men det kunne da være sjovt at vide mere…

      Kh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt