Opskrifter Salater Snacks

Tre gange grøn salat

I løbet af en arbejdsuge er det ofte ikke meget mad jeg får lavet hjemme i mit eget køkken. Der bliver blendet en del smoothies og det sker ofte at aftensmaden bliver noget koldt og hurtigt. Når man som jeg arbejder med at lave mad (og vasker op efter 30 vuggestuebørn og 10 pædagoger), kan det engang imellem føles lidt uoverskueligt at lave mere mad (læs: vaske mere op ;)) i min fritid. Jeg er dog så heldig at den mad jeg laver professionelt ofte egner sig godt til mig – det er så at sige “mia mad”. 😀 Menuen står i hvert fald tre ud af fem hverdage på veganske retter som dhal, grønsagssuppe og bønnegryde. Så min forkærlighed for varm mad har gode kår. Men der er også dage hvor jeg gladeligt går i køkkenet og snitter, steger, koger og rister løs. Det var på en af de aftner at denne dejlige salat blev til.

Tre gange grøn salat

Til 2 personer

1/2 fenikkel

1/2 agurk

1 avocado

Frisk citronsaft

1 dl græskarkerner

1 spsk tamari/sojasovs

1/2 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk gærflager

Rens fenikkelen, skær den så over på langs og snit den i tynde skiver på tværs. Agurken skæres i fire “både” på langs og i mellemtynde skiver på tværs. Avocadoen halveres, stenen fjernes og den skæres i tynde skiver på langs, men kødet stadig er i skallen. Brug efterfølgende en spiseske til at løfte kødet ud af skallen. Bland så alle grønsagerne forsigtigt sammen og pres rigeligt med frisk citronsaft udover dem.

Nu skal græskarkernerne ristes på en tør varm pande i nogle få minutter. Skru helt op for blusset og lad kernerne få så meget varm at de begynder at brune og bule op. Sluk så for varmen, tag panden af og tilsæt tamarien. Rør rundt med det samme, så tamarien bliver godt fordelt over kernerne. Det vil “bruse” fordi panden er varm. Tilsæt så, hurtigt, spidskommen og gærflager. Det er vigtigt at tamarien og kernerne stadig er varme for ellers kommer krydderierne ikke til at hænge fast på kernerne. Lad dem så køle af i nogle få minutter og drys dem tilsidst udover grønsagerne. Der vil hænge tamari og krydderier meget fast på panden, som ikke skal (og ikke kan komme) med i salaten. Du kan med fordel lade salaten så i et kvarters tid før du serverer den.

De sprøde, krydrede græskarkerner har mange anvendelsesmuligheder. De er gode som snacks, men passer også godt til alle mulige andre salater. Prøv dem sammen med rosiner – det er en vinderkombination!

Salaten egner bedst til at blive spist indenfor få timer efter den er blevet lavet, men den kan godt gemmes. Dog kan agurken godt gå hen at blive lidt blød og kedelig af det.

God weekend! Jeg skal fejre det gode vejr og fridagene med “lidt” af det her. 🙂

Namaste!

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Chili cin carne « mia-mad.dk – en vegansk madblog
    30. april 2011 at 08:38

    […] spiste retten med kogt hirse og en hurtig salat, som jeg blogger om en af de kommende […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt