Ugens opskrift

Ugens opskrift #30: yoga-venlig kakao-ris-chiagrød

Yoga-venlig kakao-ris-chiagrød er et lidt kringlet navn, der dækker over en faktisk ret simpel opskrift som jeg tilfældigt fik bikset sammen da jeg i april og maj i år, tog min 100 timers yogalæreruddannelse hos Hamsa Yoga Studio Copenhagen. Med dage fra 9.00 til 18.00 der bød på meget bevægelse og en hel masse indlæring, havde jeg prioriteret en god madpakke højt. Grøden her blev en transportvenlig, velsmagende og mættende – men ikke på en tyngende måde –  snack, som jeg toppede med frisk frugt og sprøde kakaonibs, og koncentreret satte til livs i diverse pauser. Jeg havde heldigvis lavet en stor portion! Med en varm kop te eller friskbrygget kop kaffe til, var jeg i min helt egen lille Mia-mad-himmel.

Det er LÆNGE siden jeg sidst har delt en ugens opskrift, men 15. august havde jeg sidste dag som køkkenleder og nu venter der mig en masse spændende opgaver og noget mere tid jeg selv kan råde over, så jeg håber på at det her er starten på at jeg kommer stærkt tilbage til at dele meget mere her på min elskede lille grønne madblog.

Grøden her er et eksempel på hvad jeg blandt andet bruger mine verdens bedste brune ris til. Jeg laver også en version uden ris, men udgaven her tiltaler mine smagsløg meget mere og så mætter den mig i længere tid. Opskriften kan nemt laves kakaofri (eller måske endda med matcha grøn te pulver eller lignende i stedet for kakaopulveret – det skal jeg klart have afprøvet en dag!) og du kan skifte kokosmælken og sojadrikken ud med de plantedrikke eller de plantemælke som du foretrækker smagen af. Min version her er uden tilsat sukker, da jeg bruger sukkerfri sojadrik, synes kokosmælk bidrager med lidt god sødme og da jeg derudover søder med moden banan. 

Rice-chia-cacao-porridge1

Yoga-venlig kakao-ris-chiagrød

Som snack eller morgenmad til 4 personer, eller til 4 serveringer til 1 person

Første dag:

1 dåse god, økologisk kokosmælk

Sojadrik uden tilsat sukker, samme mængde som kokosmælk (jeg bruger dåsen kokosmælken har været i, til at måle sojadrik i)

4 spsk chiafrø

8 spsk havregryn (jeg foretrækker de grovvalsede)

1/2 tsk ren vaniljepulver

1/2 tsk stødt kanel

Cirka 2 dl kogte “verdens bedste brune ris”

2 store spsk kakaopulver, gerne rå kakaopulver, eller efter smag

Anden dag:

2 modne bananer

Et par spsk usødede kakaonibs ELLER En håndfuld nødder eller mandler, halverede

2 bakker blåbær ELLER 2 appelsiner ELLER 1 bakke jordbær ELLER 1 stor grapefrugt ELLER den friske frugt eller de friske bær du holder af

1. Start med finde en beholder frem, som kan rumme cirka 1 1/2 liter – gerne en som har et tætsluttende låg. Jeg har fornyligt købt nogen af glas i IKEA, som jeg er enormt glad for og som jeg bruger rigtig meget.

2. Kom så alle ingredienser til første dag i beholderen og brug et piskeris til at røre det hele grundigt sammen med. Hvis kokosmælken for eksempel er meget kold, skal du bruge godt med kræfter på at få eventuelle klumper i kokosmælken pisket helt ud. Dæk din beholder til og sæt din grød på køl natten over. Grøden vil tykne rigtig meget i løbet af de cirka 8 timer den står på køl. 

3. Anden dag moser du de to bananer (hvis du laver hele portionen på én gang, hvilket kan mætte 4 personer, ellers så brug 1/2 banan og en fjerdedel af grøden) og rører den op med din grød. Skyl, rens, skræl og/eller skær din frugt eller dine bær ud, som du ønsker.

4. Anret så en fjerdedel af grøden til hver person (eller blot den ene fjerdedel til dig selv) og top med den friske frugt og/eller bær, og drys kakaonibs på toppen. Tager du grøden med dig, kan du komme grøden i et sylteglas med låg, toppe med frugt/bær og kakaonibs, og smutte ud af døren med det samme. Huske en (genbrugelig) ske! 

5. Grøden kan holde sig cirka 5 dage på køl, uden tilsat banan og frisk frugt/friske bær.

Rice-chia-cacao-porridge2

Jeg håber du får glæde af opskriften og at du har tid til at nyde solen og de høje temperaturer som rammer Danmark i disse dage.

Rice-chia-cacao-porridge3

Namaste! 

 

 

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Rana
  18. november 2016 at 13:48

  Det er virkelig en fantastisk opskrift du har fået sat sammen!
  Jeg lavede den i sidste uge med kokosmælk og soyamælk som der står, og prøver i denne uge at udskifte kokosmælk med rismælk. Konsistensen er bare så god og det mætter mig helt til aftensmaden.

  Jeg elsker simpelthen at morgenmaden er klar hele ugen i en travl hverdag, hvor jeg skal være ude af døren 6:45 🙂
  Tak for inspiration!

  • Besvar
   Mia
   18. november 2016 at 15:13

   Hvor er det bare godt at høre Rana! Tak fordi du deler. 🙂 Ih hvor bliver jeg glad, når andre får glæde af mine eksperimenter. Rigtig god weekend til dig.

 • Besvar
  Camilla Kirstine
  19. april 2017 at 21:19

  Det må jeg simpelthen prøve – det lyder ideelt til mine travle morgener 🙂 Hvilken kokosmælk bruger du ? Synes lidt det er en jungle at finde rundt i ! 🙂

  • Besvar
   Mia
   23. april 2017 at 07:01

   Hej Camilla

   Tak for din kommentar og fordi du læser med herinde.

   Fedt! Håber du bliver glad for det. 🙂 Jeg er fan af Irma’s og Änglamark’s øko kokosmælk på dåse. Den fra Santa Maria er også ret god. Der plejer at være en rigtig god sammenhæng mellem pris og kvalitet (og økologi) når det kommer til kokosmælk, er min erfaring.

   God søndag til dig Camilla

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt