Engang imellem har en pige brug for chokolade. Det kan de fleste af os nok nikke genkendende til. Om chokolade er i flydende eller fast form er ofte ikke så afgørende, bare det smager godt. Jeg er mest til meget mørke versioner af chokolade og elsker dem der er på over 80%. Det er nemt at finde vegansk chokolade, bare man lige husker at læse varedeklarationen igennem. Kakaosmør er vegansk! Men nogen producenter kan altså godt finde på, at komme mælkepulver og/eller smørfedt i selv de dyreste mørke økologiske chokolader…bare lige så I er advaret. Dagens opskrift har fået sit måske lidt sjove navn, fordi den bliver genialt god hvis man bruger en mælkepisker. Og sådan en mælkepisker kan man nemlig få billigt i IKEA.
Som min kæreste påpegede for mig da jeg vendte idéen om at bruge ordet IKEA med ham, kan man sikkert også få sådan en andre steder end i IKEA. 😉 Chokoladen her er egentlig en mellemting mellem kakaomælk og varm chokolade, da den ikke er specielt tyk i konsistensen.
Varm IKEA Chokolade
Til 1 person
2/3 stort cafe glas neutral sojamælk (kun 2/3 da der skal være plads til at piske skum)
2 store eller 4 små firkanter chokolade – cirka 1/10 af en plade chokolade (afhænger af hvordan producenten har opdelt chokoladen)
Lille drys stødt kanel
1 stort tsk god, stærk honning
Varm sojamælken op til kogepunktet. Hvis du har en mikrobølgeovn kan den med fordel bruges. Hak chokoladen groft og kom den, kanelet samt honningen i sojamælken i det store cafe i glas. Tag så din mælkeskummer og pisk ingredienserne sammen til chokoladen er opløst og fordelt. Hvis du holder mælkeskummeren lige i overfladen af sojamælken bliver der pisket en masse luft ind i den og du får et dejligt, tykt lag lækkert, skummet varm chokolade. Nydes med det samme!
Namaste!
0 kommentarer