Drikke Opskrifter Vegansk

Varmende vinterdrik med ingefær, citron og honning

Da jeg i mandags vågnede for anden gang på fjorten dage og kunne mærke feberen brænde – og denne gang 3.30, var det som om at gode råd pludseligt blev dyre. For det er jo ikke sjovt at være syg på den måde, og da specielt ikke når man skriver kandidatopgave alene og der derfor ikke sker andet end det man selv gør. Med en hals der ikke tillod mig at sove videre denne tidlige morgen, gik jeg i køkkenet og lavede mig selv en varmende drik som jeg håbede kunne give mig lidt lindring samtidigt med at det måske kunne hjælpe mig lidt på vej til at blive rask hurtigere. Og så var det ind under en dyne på sofaen. 

Varmende vinterdrik med ingefær, citron og honning

1 stort krus, for eksempel et sylteglas (et der kan være 1/2 liter vand i)

2 cm frisk økologiske ingefær

Kogende vand

Saften fra 1/4 frisk citron

1 tsk god dansk honning eller efter smag

Start med at skylle ingefæren og skære den i tynde skiver. Det er slet ikke nødvendigt at skrælle den. Kom skiverne direkte i kruset og hæld det kogende vand over. Lad drikken køle lidt af inden du tilsætter citron og honning. Rør rundt og drik med det samme.

Alle-tre-ingredienser

Lad ingefærskiverne blive i glasset – de plejer godt at kunne bruges endnu en gang, til 1/2 liter kogende vand plus endnu en omgang citron og honning.

Varm-drik1

Ingefær er kendt for at være godt mod infektioner og har en antiinflammatorisk virkning (det vil sige at det virker mod betændelsestilstande), og så skulle det også have en positiv virkning hvis man hoster, eller lider af køre- og søsyge og kvalme. Citronen giver et skud C-vitamin, og honningen er kendt for at kunne lindre ømme halse og for sin betændelseshæmmende virkning.

Jeg håber du får glæde af drikken, specielt hvis du bare vil gøre noget godt for din krop og forebygge,  og ikke er lige så “uheldig” med sygdom som mig denne vinter. 😉

Namaste. 🙂

Relateret indhold

8 kommentarer

 • Besvar
  Jesper D
  20. februar 2014 at 20:10

  Hej.

  Super godt fundet på. Tror ikke der er mange der er sluppet udenom denne vinter, det virker ikke sådan.

  Virkede drikken for dig?

  Hilsen Jesper

  • Besvar
   Mia
   22. februar 2014 at 20:16

   Hej Jesper

   Tak for din kommentar og fordi du læser med herinde.

   Tja, det er jo svært at sige helt sikkert. Det lindrede i hvert fald meget på den ekstremt ømme hals, så det var dejligt.

   Mvh Mia

 • Besvar
  Pia
  24. marts 2014 at 11:33

  Har drukket dette i årevis – rigtigt lækkert – også når man ikke er syg 😉 Jeg plejer at rive ingefær på et rivejern, putte det i en stor metal tesi, lægge citronen ned i glasset, når saften er presset ud og så lade citronen blive i glasset når tesien tages op efter passende trækketid – elsker, når det er rigtigt stærkt – der er mange måder at gøre det på.

  Nå – men grunden til, at jeg egentligt skriver en kommentar er, at jeg er nysgerrig på din Mason Jar – er det dit eget foto og i givet fald, hvor har du købt glasset? Har forgæves kigget efter Mason Jars i DK eller et sted, hvor de sender til DK – uden at man bliver flået af told og moms- manden.

  • Besvar
   Mia
   24. marts 2014 at 11:43

   Hej Pia

   Tak for din kommentar. Ja det er også en dejlig drik alle de dage hvor man er rask. 😉 Og nemlig, man kan gøre det på så mange måder. Jeg synger også en del, har taget to sanguddannelser, og en sang-bekendt jeg har, sværger til en lignende drik men tilsat presset rå hvidløg (!), når halsen driller og stemmen er ramt. Jeg har prøvet det, og det er faktisk ikke så slemt som det lyder, men til gengæld ret effektivt.

   Det er mit eget billede og mason jar. Jeg bruger meget, meget, meget sjældent andres billeder her på siden. Jeg ELSKER mit mason jar og drikker vand af det, nærmest hver dag. Når jeg er på farten er det min drikkedunk. Jeg har faktisk købt dem her: http://www.memphisroadhouse.dk/, som er en restaurant i Århus, da jeg havde set på en anden madbloggers blog at hun havde købt nogen der. Mener jeg gav 30 kr pr stk, og har 3 af det her og 3 der er lidt mindre (plus et kæmpestort et på 2 liter cirka, de også havde, som jeg tror kostede 70 kr). Det er vist muligt at købe en hel kasse til en pris hvor prisen pr mason jar, er lavere du ved. Du kan finde deres kontaktoplysninger via linket.

   Håber du får fat i nogen af de fine glas!

   God mandag.

   Mvh Mia

   • Besvar
    Pia
    25. marts 2014 at 23:18

    Sidder lidt og smiler for mig selv, for jeg ved udemærket godt, at Memphis Roadhouse bruger Mason Jars, men det havde ikke strejfet mig, at de solgte ud af dem 🙂

    Caffeen Folkets Parlament i Aalborg bruger dem også, og her har jeg faktisk spurgt uden held.

    Tak for tippet – vil kontakte dem i morgen, og så planlægge en udflugt til Aarhus.

    Og hvidløg ………. neeeej, det tror jeg ikke lige er noget for mig, men citronsaft, honning, og et stort dash cayenne peber ned i varmt vand (60-80 gr. – ikke kogende), det er også ret effektivt og opkvikkende – specielt på fastende hjerte.

    • Besvar
     Mia
     27. marts 2014 at 08:49

     Jeg sendte dem en mail for få dage siden og de har lige bekræftet at de har dem nu for tiden. Håber du bliver glad for dem!

     • Pia
      29. marts 2014 at 02:17

      Hej Mia

      Så har jeg været på udflugt til Aarhus, spist på Memphis Roadhouse og købt 30 Mason Jars med hjemme. Glassene skal bl.a. bruges til min datters bryllup til sommer – de skal være en del af bordpynten – det er et vintage bryllup.

      Så jeg er simpelthen så glad over, at jeg lige faldt over din hjemmeside og skal også hilse fra datteren 🙂

      Og maden på MR…….. lækker lækker lækker. Det var som en miniferie til Staterne, bare billigere. Oven i købet fik vi serveret gratis Lemon Meringue Pie til dessert – de overvejer at sætte det på menukortet til sommer, og vi blev bedt om at være “smagsdommere” – også bare lækkert – så jeg skal faktisk også hilse fra min mand – det var ham, jeg spiste sammen med 🙂

      Nu vil jeg lave en Margarita i en af mine nye Mason Jars 🙂

     • Mia
      1. april 2014 at 10:38

      Hej Pia

      Årh hvor blev jeg glad for beskeden her. Det glæder mig at kunne være med til at glæde andre. 🙂 Waw, det lyder virkeligt fint med mason jars på bordet. Jeg ville ikke have noget imod at se et billede af bordpynten engang. 😉

      Hvilke mason jars blev det så til, blev det præcis de samme som det på billederne i indlægget her, eller…?

      Og hvor dejligt at I havde en god oplevelse på MR. Jeg spiser jo primært vegetarisk så tror desværre ikke jeg ville få den bedste oplevelse der, selvom jeg godt gad prøve at spise der. Men det lyder som om det var en skøn aften I havde. 🙂

      Rigtig god tirsdag til dig Pia! Du må hilse din datter og mand igen.

      Kh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt