Anmeldelser Spisesteder

Vegansk madtur til Berlin – middag på La Mano Verde

Allerede på anden dagen gik turen til gourmet veganer restauranten La Mano Verde. Det er et sted som jeg længe gerne har villet besøge, så jeg glædede mig ret meget. Så efter en dag med kanalrundfart, lidt shopping og en masse gåen, fandt vi stedet som lå i en stille gård kun få skridt fra den pulserende Kurfürstendamm. Det var virkelig skønt at gå de få skridt og komme væk fra larmen og aktiviteten, og træde ind i en hyggelig stemning. 

Så førstehåndsindtrykket var godt. Vi blev taget fint imod af en tjener som straks viste os hen til det bord som jeg havde reserveret på forhånd – der er en formular på deres hjemmeside som man kan benytte sig af. Vi var begge begejstrede over at sidde med et menukort hvor vi kunne vælge alt, men det gjorde også hele processen noget langvarig. 😉 To sodavand kunne vi dog beslutte os for, jeg en med røde frugter og Freja en cola.

Det er utroligt så træt jeg (altid) ind imellem bliver på storbyferier. Her er ét bevis på det – trætte, men dog meget spændte, øjne.

Efter cirka 2o minutter havde vi bestemt os, og ikke længe efter det stod de første retter på bordet.

Det her er min forret. En miso suppe med bok choy, shiitake og andet godt. Faktisk troede jeg helt bestemt at der også stod at den var med won ton’ner, hvilket jeg var så overbevist om at jeg valgte at spørge tjener om det. Det skulle jeg så ikke have gjort, for det trak lige mit humør en del grader ned. Efter min opfattelse blev hun nærmest fornærmet og svarede mig ret spidst. Jeg synes helt bestemt at jeg spurgte pænt… Så ja, det var en ærgerlig oplevelse. Suppen smagte i sig selv ok, men den måtte godt have fået lidt mere salt og krydring efter min smag.

Nå, men jeg fik brød, olie og eddike til.

Lidt sært tilbehør til en asiatisk suppe, men smukt og velsmagende. Freja fik en dejlig salat. Enkel, smukt anrettet og den smagte lækkert. Og blomsten kunne endda spises.

Vi havde begge valgt to forretter fordi de lød så lækre. Den anden jeg fik var en asparges panna cotta med en hollandaise sovs plus en lille salat. Igen blomster – de lange var vist purløg, mens den lilla var lavendel. Retten her var ikke lige mig. Den kolde panna cotta havde en lidt trist blød konsistens og en faktisk noget kedelig smag – så jeg ville meget hellere have haft en omgang lune, nykogte asparges med sovsen ovenpå. 😉 Men det var sjovt at prøve.

Freja fik en raw food middelhavs-quiche.

Virkeligt smuk og den smagte til gengæld rigtig godt. Dog savnede man nogle forskelle i konsistenser. Det hele var meget blødt.

Vi sad forresten med kig til køkkenet hvilket var lidt hyggeligt.

Desserten havde jeg bestemt mig for hjemme fra – for som det nok fremgår af bloggen her engang imellem, så elsker jeg chokolade!

Dén her kage var “death by chocolate”-agtig. Det er en chokoladekage lagt i lag med chokoladecreme, overhældt med lun chokoladesovs, pyntet med chokolade. Waw! 😀 Den smagte lige som den skulle og var perfekt at dele.

Alt i alt var det en spændende oplevelse at spise på La Mano Verde. Jeg er dog ikke direkte begejstret for stedet, men det er nok fordi jeg grundlæggende set ikke rigtigt er til den slags mad som de serverer. Kagen kunne jeg sagtens spise igen, men jeg tør næsten ikke prøve nogle af de andre for- og hovedretter for jeg frygter at blive lidt skuffet, ligesom jeg blev denne gang. Jeg havde nok forventet at de gjorde meget mere ud af samspillet mellem forskellige konsistenser og af at præsentere alle de fem grundsmage, hvilket jeg synes er enormt vigtigt for velsmagende mad. MEN…hvem ved? Måske ender jeg der igen en dag hvor maden slår benene væk under mig? Det håber jeg i hvert fald den gør for dig, hvis du vælger at ligge din vej forbi en dag.

Namaste.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Gode restauranter i Berlin - tips fra madbloggere | Vild med Berlin
  27. april 2014 at 19:58

  […] Mad fortæller om sit besøg på den veganske gourmetrestaurant La Mano […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt