Anmeldelser Spisesteder

Vegansk madtur til Berlin – Vaust Vinbar og Bryggeri

Nu er vi ved vejs ende for indlæg om madturen til Berlin. Det her er det femte og sidste i rækken. Hvis du ikke har læst de andre så kan du finde det om helsekostbutikker her, det om det veganske supermarked Veganz her, det om brunch på Veganz her og det om middag på La Mano Verde her. Jeg må indrømme at jeg allerede har lyst til at tage en tur derned igen LIGE NU! 🙂 Men så er det jo godt at turen går til Barcelona om 25 dage. Jeg glæder mig så meget til strand, storby og lækker mad.

Den anden sidste aften havde Freja fundet et sted som vi begge to synes lød spændende, nemlig Vaust Vinbar og Bryggeri – her er deres egen hjemmeside, som dog ikke er særlig informativ. Vaust er åbnet engang i år, vist nok marts eller april 2012, så det er et nyt sted. Jeg er stor fan af god øl og stedets ejer har selv brygget både en mørk og en lys af slagsen. Så vi drog glade afsted, sultne og eventyrlystne. 🙂

Da vi ankom til stedet blev vi mødt af et hyggetligt men noget tomt spisested, hvor vi valgte at slå os ned udenfor i aftenvarmen. Faktisk fik jeg kun kigget ganske kort indenfor, hvilket dog så mindst lige så hyggeligt ud. Vi blev straks budt velkommen af tjeneren som jeg tror var stedets ejer. Han kunne besvare alle vores spørgsmål og var en virkeligt rar mand, som talte et ganske udmærket engelsk. De har både vegetariske og veganske retter, men det fremgår tydeligt af menukortet hvad der er hvad. Ellers spørger du bare tjener. 😉 Jeg valgte den mørke øl plus en lille radise/appelsin/pesto salat plus weekendens special hovedret. Freja fik en stor portion af samme salat plus en jordskokkesuppe.

Øl og sodavand (til Freja) ankom meget hurtigt sammen med en kurvfuld brød med en lækker hjemmelavet urtesalt og en skøn mild og frugtig olivenolie. Brødet var vist nok lavet delvist på rester fra ølproduktionen…tror jeg. 😉 Det var i hvert fald dejligt mørkt, let sødligt og gik rigtig godt sammen med urtesalten og olivenolien. Øllen var lige mig.

Vores salater ankom hurtigt derefter.

Her var jeg meget imponeret. Radisen var ikke stærk, men derimod mild og sødlig. Jeg tror måske der har været en rødbededressing på faktisk, men menuen på stedet skifter hver uge (så vidt jeg husker), og jeg fik ikke taget et billede af den. Jeg må til at have en lille notesbog med mig når jeg er ude at spise. 🙂 Men salaten var virkelig velkomponeret og der var en skøn balance mellem sødt, salt, sprødt, blødt og friskt. Jeg elsker når mad er en hyldest til råvarerne som de er – sådan noget mad gør mig bare altid glad

Så fik Freja sin suppe.

Og den var nærmest overdrevent perfekt, derfor det store smil. Ekstremt cremet, veltilsmagt og helt vild lækker. Mums! 😀

Jeg glædede mig ret meget til at smage den hjemmelavede veganske mozzarella, for generelt er jeg slet ikke til veganske osteerstatninger.

MEN…osten var lige i øjet. Cremet, mild og skøn. “Pizzaen” var lavet på en nærmest papirstynd bund af groft dej, så den var sprød og dejlig, med de bløde grillede grønsager og den dejligt kraftige tomatpesto på.

Da vi havde været ude at spise brunch om formiddagen, hvor jeg spiste så meget at jeg endnu ikke var sulten 6 timer senere, havde jeg desværre ikke plads til dessert. Men Freja lod mig smage hendes. Det er en form for chokoladekage med diverse frugtkreationer til. Igen var der en god afstemningen mellem sødt, surt, blødt og sprødt. Der var også blevet brugt forskellige krydderier. Mmm siger jeg bare. De havde “kun” en type dessert da vi var der.

Og den var simpelthen anrettet så smukt.

Som prikken over I’et blev vi tilbudt en hjemmelavet likør på huset, da vi bad om regningen. Vi valgte en med mynte og lime, som smagte hen i retningen af koncentreret mojito. MUMS! 🙂 Vi sad med store smil og nød vores lækre likør, som den rare ejer forklarede os var enormt nem selv at lave.

Jeg må sige at Vaust var den bedste aftensmadsoplevelse vi havde i Berlin – faktisk gik vi der hen igen dagen efter, men der havde de desværre lukket. Det var en mandag. Vi var lidt kede af at der ikke var flere der at spise den søndag aften vi var der, for vi synes virkelig at stedet her fortjener at overleven. Jeg vil helt sikkert komme her igen næste gang jeg er i Berlin. Både betjening, mad og stedet i sig selv var helt i top, så stemningen var også helt i top. 🙂 Det er helt bestemt et besøg værd! Kvarteret det ligger i er også sådan et man får lyst til bare at vandrer rundt i.

Namaste!

 

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Vi Spiser Ude
  28. juli 2012 at 13:03

  Hvem siger at veganer mad ikke kan være lækkert? Det her ser i hvert fald meget lækkert ud. God anmeldelse!

  • Besvar
   Mia
   28. juli 2012 at 16:04

   Tak! 🙂

 • Besvar
  Wolfgang Grabolle
  19. august 2012 at 07:59

  Thank you for this nice report. I am looking forward to see you next time at vaust

  https://www.facebook.com/pages/Vaust-Braugastst%C3%A4tte-Berlin/309703235752470

  • Besvar
   Mia
   20. august 2012 at 12:00

   Dear Wolfgang

   Thank you for stopping by here at my blog. I had a very great time at your restaurant and am looking very much forward to eating there again.

   Mia

 • Besvar
  Vegansk burger på Astrid och Apornas Spiseri, Jægersborggade i København - mia-mad.dk - en vegansk og vegetarisk madblog mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  12. oktober 2014 at 14:20

  […] at der faktisk kan være ro indeni. Det skete for noget tid siden da jeg sås med en god veninde, faktisk hende som jeg var i Berlin med nogen år tilbage, som ligesom jeg sætter pris på mad lavet af planter. […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt