Ikke kategoriseret

Vegansk madtur til Berlin – Veganz

Der skal kun få ord til at beskrive hvad Veganz er – et vegansk supermarked, med lækre produkter fra loft til gulv – men der skal mange ord til at beskrive den oplevelse det er for sådan en som mig at træde ind i en butik hvor jeg ikke behøver at læse én eneste varedeklaration. Når de så endda også har en café der byder på lækre kager, frisksmurte bagels, varm kaffe og kolde smoothies, ja, så får man en meget glad Mia ud af det. 😉

Dog vil jeg ikke skrive så meget om stedet, for de billeder jeg tog taler forhåbentligt for sig selv. Faktisk kan jeg “kort sagt” skrive, så det ligesom er på plads til starte med: hvis du er veganer og er i Berlin så SKAL du besøge Veganz. 

Deres logo er selvfølgelig grønt…

Og de har et skilt der frister.

Det her er sådan cirka det første man ser når man træder ind af døren. Mums! 🙂

Og det her. Mmm…

Der er en kæmpe hylde med chokolade.

Og to store frysere fyldt med IS! Faktisk troede jeg kun man kunne få mærket her i USA – jeg prøvede det da jeg var i Washington D.C. for nogle år siden og det var bare lækkert – så jeg måtte selvfølgelig lige prøve det en gang til. 😉

Den her smagte dog lidt for meget af kokos til min smag. Tror den var på soja den jeg fik i USA…

Jeg håber jeg snart kan komme til at prøve en mere!

De her sindsygt lækre trøfler skal være på køl. Ellers smelter de. Så de smelter altså også på tungen. 😉 Jeg skal helt klart prøve deres is hvis når jeg kommer igen.

Dadelkugler! 😀

De har selvfølgelig også en masse “fake meat” produkter.

Det er jeg ikke så glad for. Kun hvis det er pølser af tofu.

Vi spiste morgenmad der. Jeg fik en grøn smoothie (dejligt forfriskende og velsmagende)…

…en bagel med tofu og diverse (som var noget salt desværre)…

…plus en skøn kaffe latte på mandelmælk. Elsker hjertet i mælkeskummet. 😀

Vi fik også brunch der (STOR success), men den oplevelse får sit helt eget indlæg.

Veganz imponerede mig godt og grundigt, mest på grund af deres store udvalg af is, hjemmelavede “to go” salater og desserter, de lækre kager og det lækre bagværk, plus udvalget af drikke i caféen. Men ikke mindst på grund af stedet som helhed. Godt nok kan jeg ikke kalde mig for direkte etisk veganer – jeg spiser mælkeprodukter, æg og engang imellem fisk – men jeg spiser grundlæggende set veganskt og frydes meget over sjove og velsmagende (veganske) produkter, mad og drikke, der er gjort nemt tilgængelige.

Namaste!

 

Relateret indhold

14 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  20. juli 2012 at 08:54

  Wauw! Jeg kunne shoppe der i dagevis 😀
  Selvom jeg ikke er veganer, så har jeg noteret stedet og håber på at besøge det, næste gang jeg kommer til Berlin 🙂

  • Besvar
   Mia
   20. juli 2012 at 09:24

   Det er den perfekte måde at beskrive det på, som du gør der. 🙂 Jeg kunne også nemt have vandret rundt derinde i flere timer i træk. 😉 Håber det lykkes dig at komme forbi en dag.

 • Besvar
  Anne
  20. juli 2012 at 09:52

  Woaw! Paradis på jord. 😉

  Nu lurede jeg lige det mærke du snakkede om (So delicious), og jeg har kigget en del på deres hjemmeside, hvor der også står noget om de forskellige yoghurter osv.
  Så du om de også havde det, altså yoghurt af det mærke? 🙂

  Lækkert ser det i al fald ud.

  • Besvar
   Mia
   20. juli 2012 at 14:03

   Nemlig! En slags i hvert fald. 😉

   Uha det lagde jeg faktisk ikke mærke til…men/så det tror jeg desværre ikke.

 • Besvar
  Cille
  10. oktober 2012 at 20:24

  Jeg skal snart til Berlin og jeg glæder mig meget til, at besøge Veganz. Jeg ved med sikker, at jeg kommer til, at bruge mange penge derinde for ikke, at tale om den veganske skobutik ved siden af 😀 Jeg kan ikke vente!

  Al kærlighed

  • Besvar
   Mia
   10. oktober 2012 at 20:32

   Hej Cille

   Mange tak for din kommentar. 🙂 Du har en hel masse at glæde dig rigtig meget til så. God tur!

   Kh Mia

 • Besvar
  Kage og varm kakao hos 42ºRaw, København « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  29. november 2012 at 09:34

  […] ikke lige havde tænkt sig at komme til Danmark, så det glæder jeg mig til. Så skal jeg besøge Veganz igen og forhåbentlig spise aftensmad på Vaust Vinbar og Bryggeri. Juhu! Håber alle der læser […]

 • Besvar
  Deborah
  7. marts 2013 at 12:37

  Jeg var i Berlin sidste år, og elskede det.

  Jeg ledte faktisk efter nogen vegetariske restauranter, men dem jeg havde fundet på forhånd, viste sig ikke at være der, når jeg nåede frem. Jeg håber, det går bedre næste gang og jeg skal helt sikkert besøge Veganz.

  • Besvar
   Mia
   7. marts 2013 at 18:17

   Hej Deborah

   Ja min veninde og jeg gik også forgæves, men dog kun en enkelt gang. Håber du får besøgt Veganz engang, det er altså noget af en oplevelse! Specielt deres frost afdeling med alle mulige lækre veganske is typer.

   Får lyst til at tage til Berlin lige med det samme. 😉

   Mvh Mia

 • Besvar
  Tine
  20. juni 2013 at 15:29

  ARH det ser SÅ godt ud! Jeg skal snart til Berlin, og en af mine venner kører hjem derfra i bil – Så der skal købes STORT ind!

  Hvor ligger den?

  • Besvar
   Mia
   20. juni 2013 at 15:33

   Hej Tine

   Ja, det er altså også noget af en oplevelse. Hvor er du heldig med din veninde og hendes bil. 🙂 Var så ærgerlig over at jeg ikke havde en fryser jeg kunne propfylde med al den lækre is de havde! Du kan finde deres adresse her på linket: http://www.veganz.de/. Håber det virker. Ellers så søg på dem på http://www.happycow.net/, som i øvrigt er en fantastisk kilde til veganer/vegetarmad i diverse byer og lande.

   God tur!

   Mvh Mia

 • Besvar
  Brunch i (næsten) alle regnbuens farver, hos simpleRAW, København « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  14. januar 2014 at 12:09

  […] også hende jeg var på vegansk madtur til Berlin med, sommeren 2012. Det kan du læse mere om her, her, her, her og her. […]

 • Besvar
  Helle
  7. maj 2014 at 12:56

  Det ser da bare vildt lækkert ud.. 🙂
  Studsede over din kommentar, om at du ikke kunne kalde dig etisk veganer. Du kan slet ikke kalde dig veganer overhovedet, når du spiser mælkeprodukter og æg og fisk. Så du er slet ikke veganer eller vegetar. Du er pescetar. 🙂 Bare så vi kan få sat det på plads. Men hvorfor er du ikke veganer? Det er jo himmelsk 🙂

  • Besvar
   Mia
   11. maj 2014 at 12:22

   Hej Helle

   Tak fordi du læser med herinde. 🙂

   Jeg vil gøre dig opmærksom på at dette indlæg blev skrevet i 2012. Jeg har ændret på mine madvaner siden da, og jeg er godt klar over at jeg ikke “er” veganer længere. Men det var jeg primært da indlægget blev skrevet (så vidt jeg husker), så dengang “måtte” jeg godt kalde mig det. Eller jeg spiste primært vegansk mad. Faktisk vil jeg helst ikke kalde mig for noget specielt, men hellere kalde det at jeg primært spiser vegetarisk. Det giver for mig mere mening at jeg spiser på en bestemt måde, end at jeg er noget der gør at jeg spiser på en bestemt måde. Derudover er jeg helt med på hvad man spiser og ikke spiser som veganer osv., hvis man overholder de generelle definitioner på begreberne. 🙂 Umiddelbart er det vel på til den enkelte hvad man kalder eller ikke kalder sig, tænker jeg. 🙂

   Jeg er ikke veganer længere fordi jeg blev noget så træt af det. Kort sagt. 🙂 Det var ikke længere lysten der drev mig, og jeg begyndte efter mange år som vegansk-spisende at føle at det gjorde mit liv væsentligt “fattigere” frem for rigere. Igen, kort sagt. Jeg synes også det havde været himmelsk i mange år, men på et tidspunkt blev det så sådan at det slet ikke var sådan for mig længere. En dag vil jeg nok skrive et længere indlæg om det, men jeg ved det er et følsomt emne så jeg skal lige nå til et punkt hvor jeg føler at jeg vil kunne forholde mig nogenlunde positivt til eventuelle negative reaktioner.

   God søndag!

   Mvh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt