Anmeldelser Spisesteder

Vegansk og glutenfri burger hos simpleRAW, København

Jeg er så heldig at spisestedet simpleRAW for nyligt inviterede mig og en ledsager ned og smage på deres nye lune burger, i følgeskab af en flaske vin. Så i lørdags tog jeg kæresten under armen og begav mig afsted til hvad jeg håbede ville blive en hyggelig og velsmagende  aften. Det kan jeg med det samme afsløre at det blev. 🙂 

Udefra

Jeg havde på forhånd bestilt bord dernede, hvilket man nemt kan gøre ved at skrive en mail eller ringe til dem. Da vi ankom omkring 18.00 var der ingen andre gæster så vi blev taget godt imod af aftenens søde værtinde, som smilende tog imod vores overtøj og viste os hen til vores bord i en hyggelig krog af det lille spisested. Da vi allerede vidste hvad vi skulle have, og på forhånd havde besluttet os for at vinen skulle være hvid, tog vi plads og gav os til at studere deres menukort – hvis vi nu skulle få lyst til dessert senere, forstås. 😉

Vin

Hvidvin og vand var det første vi fik serveret. Ikke længe efter blev der sat to flotte burgere på bordet, med hver sin lille skål ekstra dressing. Der er to forskellige dressings at vælge imellem og vi havde selvfølgelig valgt en af hver: hvidløg- og burgerdressing.

Med-burgerdressing

Der landede også to sylteglas med salat i foran os.

Salat1

Det så alt sammen meget indbyende ud og jeg kom først til at tænke over det der med at der jo egentlig “normalt” serveres pommes frites til burger senere, da der var kommet andre gæster og værtinden gjorde dem opmærksom på at det havde de altså ikke. Dem savnede jeg dog overhovedet ikke.

 Salat2

Det var ikke uden grund at jeg havde inviteret min kæreste med, for hvis der er noget han holder af så er det burgers. Vi har efterhånden prøvet de fleste burgerbarer i byen og kødspiser som han er har han aldrig bestilt en vegetarburger før. Derfor vil jeg også mene at hans store begejstring over serveringen denne aften tæller ekstra meget, for han synes virkeligt burgeren smagte godt!

Hvidloegsdressing

Selv var jeg også ovenud tilfreds, specielt på grund af de herlige pickles og den skønne “bøf”. Mange andre spisesteder formår desværre ikke at lave en vegetarbøf der ikke har en kraftig tendens til at smuldre, men det gør simpleRAW, samtidig med at den virkeligt smager af noget – og det “noget” er godt! Da syltede rødløg har en helt speciel plads i mit madglade hjerte, gav jeg hurtigt burgeren en “thumbs up”! Det eneste lille minus for mig var den glutenfri bolle som jeg synes smagte lidt for bittert, hvis jeg smagte kun på den. Men det er vist mere noget generelt jeg har med glutenfri brød. I sammenhæng med de andre dele generede det mig dog slet ikke. Specielt ikke fordi der var rigeligt med dressing og en del af det var i de små skåle så man selv kunne dosere det efterhånden som man nåede igennem burgeren. Godt tænkt siger jeg bare. 🙂 

Salaten fortjener også en masse ros. Den var lavet lige efter mit hjerte, af sprøde grønsager med bid i og lige efter årstiden, med kål og rodfrugter. Og med den skønneste dressing som var så god at jeg “drak” det der var tilbage i bunden af sylteglasset til sidst. 😉 Et dejligt skud sprødt efterår! Jeg gad virkeligt godt have den dressingopskrift… I det hele taget passede både hvidvinen, burgeren og salaten rigtig godt sammen.

Alle-kager

Vi endte aftenen med et udvalg af stedets kager som, for at citere en af mine Instagram veninder, “er ‘to die for’-gode”. Cremede og lette, og super velsmagende. Jeg fik tre forskellige, en der smagte af citron, en med jordbær som var min ynglings den aften, og så deres triple chocolat cake. Mums! Kæresten gik all-in med et stort stykke triple chocolat.

Close-up-3-chocolate3-kager 

Vi havde en rigtig hyggelig aften hos simpleRAW. Stedet er lille, smagfuldt indrettet og stemningen er afslappet, og jeg har fået stor lyst til at udforske resten af deres menukort, bid efter bid, slurk efter slurk. 🙂 Jeg har blandt andet planer om at kigge forbi en formiddag til en juice eller kop kaffe (som man kan få med deres hjemmelavede mandelmælk!) med min MacBook, for jeg tror også det er et oplagt sted at få lidt studiearbejde fra hånden i dagstimerne.

Take-away

Det er også muligt at bestille mad “to-go” hos dem, for eksempel igennem Just Eat og e-takeaway (som jo også kan levere den), eller ved at ringe direkte til simpleRAW. Deres burger er dog ikke på menuerne på internettet endnu, men mon ikke der snart kommer en opdatering? Burgeren koster 125 kr og det er inklusiv salaten.

Nissen-

Namaste. 🙂

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Morten
  15. november 2013 at 12:23

  Er helt vild med trænissen i sidste billede, er godt lavet 🙂

 • Besvar
  Brunch i (næsten) alle regnbuens farver, på simpleRAW, København « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  28. december 2013 at 13:26

  […] for nogle uger siden, på Vesterbro’s raw food restaurant simpleRAW. Det er også dem der har en lækker, lun og vegansk burger på menuen. Da jeg blev inviteret til at komme og smage på deres brunch, vidste jeg med det samme hvem jeg […]

 • Besvar
  Glutenfri burger til dig i København
  16. september 2014 at 17:37

  […] kan få en glutenfri burger hos SimpleRAW i København. Den smager stadig godt – især, hvis du tager et glas rødvin til og rigtigt […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt