Anmeldelser Spisesteder

Vegetar i Barcelona 1: GOPAL

Da min kæreste og jeg stod op klokken 3.00 om natten for at tage flyveren til Barcelona 6.30 var der to ting som i hvert fald jeg tænkte på mange gange i løbet af dagen: mad og søvn (i prioriteret rækkefølge). Noget af det jeg specielt glædede mig til var at opleve maden i Spanien, så jeg synes det var helt ok at skulle så tidligt op. Det var min første rejse til landet, så jeg følte mig faktisk ret vågen – en god kop cafe latte i lufthavnen gjorde sit hertil. Jeg havde hjemmefra kigget meget på hjemmesiden www.happycow.net, for at lave en ønskeliste over spise- og mad indkøbssteder jeg gerne ville besøge. Den endte med at blive forholdsvis kort, ikke fordi der ikke var meget at vælge imellem men fordi jeg ved med mig selv at jeg bedst kan overskue få valg. Spisesteder GOPAL blev det første.

GOPAL er en slags cafe med ganske få stole og borde. Den ligger lige ved en hyggelig plads, men vi valgte at købe vores mad som take-away. Lige umiddelbart var det en noget forvirrende oplevelse at bestille, for deres menu er KUN på spansk. Kæresten havde lidt spansk i gymnasiet, men ikke jeg. Vi blev nok lidt overraskede over at der ikke stod et eneste ord engelsk og at ekspedienter kun talte meget dårligt engelsk. Men vi besluttede os for at prøve lykken og endte med to lækre burgers og to stykker skøn kage. Desværre kan jeg ikke huske hvad de burgere vi bestilte var kaldt.

Så vidt jeg forstod på det hele, er GOPAL 100% vegansk, men hæng mig ikke op på det…

Her ligger alle “bøfferne” parat til stegning.

Og her er der et nærbillede af kagerne.

Vi valgte et stykke chokoladekage. Det var SINDSYGT lækkert. Der var opbygget af to former for mousse, et tykt lag chokoladeganache, sprødt karamel, tynde chokoladeflager og en vanillekagebund. Mmm… Vi vendte tilbage efter mere dagen før vi rejste hjem igen.

Og et stykke gulerodskage som jeg var helt vild med – derfor det lidt mangelfulde billede. 😉 Den var dejlig krydret og glasuren var en form for vegansk ostecreme tror jeg.

De har et meget stort udvalg af diverse burgere. Her er billede af min, som var med en spicy linsebøf.

De forstod virkelig at sammensætte en tilfredsstillende burger.

Vi tog vores burgere med ned til havnen, hvor andre turister fodrede en stor flok fisk med multifarvede popcorn. Det var mågerne der nød godt at et par smagsprøver på vores burgere.

Hvis man er til vegansk ost, køderstatninger og lignende er GOPAL også leveringsdygtig i store portioner som man kan tage med hjem til køleskabet…hvis man da har adgang til et der er stort nok.

Namaste! 🙂

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  4. september 2011 at 15:24

  Det ser virkelig, virkelig indbydende ud! Vi var i Barcelona i foråret, og det er i det hele taget et skønt sted madmæssigt. Hvis vi kommer dertil igen, er GOPAL nu noteret over listen af steder, som jeg gerne besøger 🙂

  • Besvar
   Mia
   4. september 2011 at 15:29

   Hej Piskeriset

   Mange tak for din kommentar og fordi du kigger forbi. Dejligt at høre fra en anden madblogger. 🙂

   GOPAL kan også kun anbefales. Og jeg er helt enig – Barcelona byder på mange skønne madoplevelser! Jeg har planer om at blogge om en del flere spisesteder som jeg besøgte dernede, for der er meget godt at berette om.

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt