Madkultur

Vegetar i London sommeren 2013 – Whole Foods

Her kommer tredje og sidste indlæg fra kæresten og min tur til London – som jeg har skrevet før, så glemte vi spejlerefleks kameraet så alle billeder er taget med iPhones. Jeg har også skrevet om en herlig veganer-venlig og økologisk kaffebar og en dejlig middag på en af Jamie Oliver’s italienske restauranter. Whole Foods Market er lidt ligesom en hel lille verden for sig selv, propfyldt med mad, drikke og andre gode sager til den sunde livsstil. 😉 Jeg har før handlet i en da jeg var i New York City nogle år tilbage og det blev med det samme min ynglingsmadbutik. Så jeg måtte selvfølgelig besøge nogen i London også… Vi nåede i to: en kæmpestor i Kensington (som såvidt jeg ved er den største derovre) og en noget mindre, men efter danske standarder stadig stor butik, ved Piccadilly Circus

Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved kæden er deres “bulk sections”, altså der hvor man kan købe efter vægt og selv fylde en beholder med præcis lige så meget som man ønsker sig.

Vej-selv-alt-muligt

Der er tørrede linser, bønner, ærter, frø og kerner, og korn, som man også selv kan male til mel!

Mal-dit-eget-mel

Noget af det jeg synes var ekstra sejt, var deres nøddesmørsmaskiner. Vi prøvede at få lavet noget af cashews og af jordnødder.

Grind-your-own-nutbutter

Det var god underholdning. 🙂

Cashew-butter

Et styks tilfreds og glad madblogger.

Imponeret-madblogger

 

Og det smagte virkeligt godt.

Der var også mulighed for at blande sin egen mysli…

Mix-your-own-granolamuesli

Og så kunne man lige vælge mellem 8 forskellige slags vej-selv-salt!

Vej-selv-salt

Der var også mulighed for at købe grønsager der allerede var vasket, renset/skrællet og skåret ud. Selv hvidløg kunne man få, der var blevet pillet!

Precut-veggies

9,99 pund for 1 kg…

Vi købte ind til picnic nogle gange men det fik jeg desværre ikke taget billede af den mad. 🙁 Men der var nemlig også mulighed for at købe varme retter, salater, brød, kager, ost, humus og ALT muligt andet, efter vægt. Drikkevarer var der også i lange baner. Der var slet ikke tid til at få undersøgt deres udvalg godt nok, eller prøvet alt det man blev fristet af. Der en del for dem der elsker vegetarisk, veganskst og rå mad.

Whole Foods Market har mange økologiske madvarer og går op i at det meste skal være lokalt og bæredygtigt, med så få tilsætningsstoffer som muligt. Begge steder vi besøgte havde en café/restaurant som man kunne nyde sin købte mad i.

Jeg håber at du får mulighed for at besøge et Whole Foods Market en dag!

Namaste…

 

 

 

 

 

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Anne
  12. august 2013 at 22:49

  Nøøjh! Det ser godt nok skønt ud. Og nøddesmørmaskiner?! Det er jo næsten et rent slaraffenland. Jeg er i al fald solgt.
  Mange tak for dine tips i den anden kommentar i øvrigt.
  Jeg skal “kun” afsted på en – forlænget – weekendtur, så der bliver nok også mange restauranter o. lign., jeg ikke når. Det er ikke altid nemt, når der er så mange valgmuligheder, men begrænset med tid. 😉

  Tak for (endnu) et godt blogindlæg!

  • Besvar
   Mia
   13. august 2013 at 09:02

   Hej Anne

   Hehe, ja ikke? Jeg gad i hvert fald SÅ godt have sådan et super supermarked i København. 🙂

   Og mange tak for din søde kommentar. Det er rigtig rart at vide at nogen kan bruge det til noget.

   Mvh Mia

 • Besvar
  Sommerferien 2013 i billeder – min mors og bonusfars have « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  23. august 2013 at 12:29

  […] vegetar i London. Dem kan du læse ved at klikke på linkene her – 1. indlæg, 2. indlæg og 3. indlæg…  Her kommer det første af en række indlæg fra min sommerferie i Danmark, denne gang om […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt