Anmeldelser Spisesteder

Vegetarisk frokost på Manfreds, Nørrebro, København

Det kan til tider være lidt besværligt at finde en god vegetarisk frokost i København, når man spiser ude som vegetar. Specielt når man som jeg ofte har selskab af en eller anden sød kødspiser, som jeg ikke vil pådutte mine ønsker om en plantekost. Og som, når der skal bruges penge på at spise ude, meget gerne vil nyde noget godt kød. Derfor begejstrer det mig også en hel del når jeg så finder et sted hvor både mit selskab og jeg får benene fejet væk under os. Lige sådan et sted er Manfreds…  

I lørdags tog min søster og jeg på Manfreds. Hun fik deres berømte tartar, som kom med en kurvfuld af deres geniale surdejsbrød, og jeg valgte dagens grønne ret som blandt andet bestod af smørbagte gulerødder, en form for kornotto med hvad jeg tror var revet rodselleri, fåre-(eller gede-?)mælksyoghurt, lidt grønne blade og så et generøst drys sprødristet hel boghvede. Hertil fik vi en æblemost og en ginger beer fra Naturfrisk – hvis det havde været senere på dagen havde jeg klart valgt en af deres mange fristende naturvine, som er noget de er eksperter i. Faktisk er de efter eget udsagn Københavns første naturlige vinbar.

Vegetarisk_frokost_Koebenhavn_Noerrebro1

Vores valg kunne ikke have været mere forskellige, men begge var yderst velsmagende og vi snakkede stort set kun om hvor godt maden smagte mens vi spiste. Det sker kun sjældent! Faktisk har jeg nok aldrig smagt tilberedte gulerødder der var så gode. De smeltede nærmest på tungen og var sprængfulde af smag. Mums! 🙂

Vegetarisk_frokost_Koebenhavn_Noerrebro3

Er man meget nysgerrig efter hvad køkkenet formår, eller bare meget sulten, kan man vælge menuen “SJÆFEN BESTEMMER”, som består af en 7-retters delemenu til 250 kr pr person. Uanset hvor mange man er får man de helt samme retter, så det er altså ikke et oplagt valg hvis man er to og den ene meget gerne ikke vil have kød. 😉 Men jeg skal altså have hevet en plantekost-venlig sjæl med mig derhen til sådan en 7-retters menu en dag. Så vidt jeg ved er det en rigtig god idé at bestille bord og oplyse dem om at man ønsker en vegetarisk 7-retters menu, på forhånd, så køkkenet kan være velforberedte. Der er også mulighed for en 5-retters frokost, til 175 kr, som serveres alle hverdage og derfor ikke lørdag og søndag.

Jeg har fundet mig et nyt ynglingssted i København!

Vegetarisk_frokost_Koebenhavn_Noerrebro2

Manfreds har samme udspring som Restaurant Relæ, der ligger på samme gade og lige overfor Manfreds (jeg var så heldig at spise på Restaurant Relæ tidligere i år). Nyåbnede bageri Mirabelle’s og restaurant BÆST er også ejet af samme “familie”, og jeg har stadig til gode at spise på BÆST. De skulle eftersigende lave byens bedste pizzaer, så jeg håber det bliver snart at jeg kommer afsted! Mirabelle’s kommer jeg til at skrive mere om her på bloggen snart. Alle spisesteder har det til fælles at bæredygtighed og økologi er allerhøjest på dagsordenen. Det er sød musik for mine ører. 🙂

Manfreds & Vin har åbent alle dage, til frokost mellem 12.00 og 15.30, og til aften mellem 17.30 og 22.00, og er at finde på adressen Jægersborggade 40, 2200 København N. 

Namaste!

 

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  17. december 2014 at 21:15

  Det er altså også et skønt sted! Jeg har spist frokost der et par gange, og hver gang har både sjæl og mave nynnet af fryd 😀

  • Besvar
   Mia
   18. december 2014 at 18:58

   Jeg husker godt du anbefalede mig stedet efter min tur på Relæ, Piskeriset. Tænk bare hvis de serverede brunch. Se dét gad jeg godt. 🙂

 • Besvar
  Pizza og naturvin på BÆST, Nørrebro, København - mia-mad.dk - en vegansk og vegetarisk madblog mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  4. marts 2015 at 10:39

  […] spændt bord. BÆST er ejet af de samme som driver den Michelin-bestjernede Relæ, det noget mere budgetvenlige Manfreds (& Vin) og det allerede ret så populære bageri Mirabelle, som så vidt jeg ved åbnede samtidigt med […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt