Brød Desserter Opskrifter

Verdens bedste kanelboller

Lyn, regn og torden på festivalpladsen, en ret så sulten mave og en ventende koncert. Og så lige en kanelbolle der gjorde både ventetid og skybrud det hele værd. Ja, for hvilken kanelbolle var det ikke! Den var den perfekte kombination af rigeligt med kanel, en blød, smidig og velhævet dej, og et sprødt og sukret ydre. Det er den slags søde bolle som måske ikke ligefrem bidrager enormt meget til den fysiske sundhed, men som minder en hvorfor det lige er man elsker mad så meget. Det nåede at blive til halvanden kanelbolle på Roskilde Festival – den halve fordi jeg endte med at dele en jeg havde købt til mig selv med kæresten (det siger faktisk ikke så lidt om hvor godt jeg kan lide ham ;)). Jeg havde selvfølgelig gået og tænkt på hvor genialt det ville være hvis jeg kunne finde den præcise opskrift og så selv gå i bagemode. Det var Meyers Køkken & Deli der berigede mit liv med Verdens bedste kanelbolle, så jeg besluttede at bruge diverse søgeord i Google for forhåbentlig at finde hvad jeg søgte. Overraskende nok krævede det kun en søgning, så sad jeg der med et sagligt smil på læberne og glædede mig til at komme i gang.

Jeg bør nok lige advare om at denne opskrift langt fra er vegansk: jeg brugte æg fra min mors fritgående, lykkelig høns, og sødmælk og smør fra Thise Mejeri. Det kan sikkert sagtens lade sig gøre at veganisere den.

Da jeg ikke selv har fundet på opskriften linker jeg bare til den jeg fulgte. Her kan du finde den! Den er af norsk oprindelse og kræver to lange æltninger på maskine, af 20 minutter: først æltes dejen 20 minutter uden smør, så 20 minutter med smør. Efter smøren er tilsat kan det virke som om dejen ikke vil optage smøren, men bare giv det lidt tid…der er ingen grund til panik. Det er helt afgørende at lade dejen blive æltet i så lang tid! Derfor kunne jeg også først give mig i kast i køkkenet, da jeg besøgte min kære mor som har stort set alt i køkkenmaskiner.

Min kæreste hjalp til – han havde nemlig også smagt dem på festivallen og glædede sig til at gentage succesen. Her smører han smør ud på den udrullede dej.

Og så skulle der sukker og stødt kanel på. Det er mig der får lov til at gratte (Jysk ord for rode/fedte/tvære) med det. 🙂

Men det er jo manden der skal gøre det hårde arbejde, så han påtog sig opgaven med at rulle og rulle og rulle… 😉

Vi fik desværre ikke taget billeder af den helt specielle snonings teknik der bruges, for der havde vi tungen lige i munden. Men her er noget “food porn” af ubagte kanelboller. 🙂

Før hævning:

Og efter hævning:

Så var der ikke andet tilbage end at pensle dem med sammenpisket æg og drysse dem med lidt rørsukker. Og endelig kunne de kommes i ovnen! 😀

Faktisk var jeg ret stolt over resultatet. Udseende, smag, konsistens og duft var meget tæt på de købte. Og måske var de faktisk bare lige lidt bedre end Meyers’? Familien var i hvert fald ovenud begejstrede og sloges nærmest om dem…specielt da de lige var hevet ud af ovnen. Jeg skal helt sikkert lave en dobbeltportion af kanelbollerne når vi alle sammen er samlet til jul. 🙂

Namaste!

 

 

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Trine Møller
    6. oktober 2011 at 15:55

    Hold da fest!!! Dem MÅ jeg altså prøve en dag!!

    • Besvar
      Mia
      6. oktober 2011 at 18:03

      Mange tak for din kommentar Trine!

      Det kommer du ikke til at fortryde. 🙂

      Mvh Mia

  • Besvar
    Test af produkt fra KitchenOne.dk « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    15. december 2012 at 05:01

    […] på” og så pensle bagværk. Dét skal jeg helt sikkert prøve når der igen i år skal bages kanelsnurrer til […]

  • Besvar
    Karen Svane
    31. januar 2013 at 17:25

    Hej
    De ser rigtig gode ud.!
    Jeg er nok bare stæreblind, for jeg kan ikke selve opskriften, altså
    hvad skal der i ? kun fremgangsmåden.

    Eller også har jeg været for længe på arbejde.

    Kan du sende mig opskriften.

    Tak

    Karen

    • Besvar
      Mia
      31. januar 2013 at 17:34

      Hej Karen

      Mange tak for din kommentar og fordi du læser med herinde.

      Jeg har ikke gengivet opskriften fordi det er en Claus Meyer opskrift jeg har fulgt. Linket er et sted i teksten. Mon det er til at finde?

      De smager sindsygt godt!

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt