Madkultur

Vind den danske udgave af kogebogen ‘Green Kitchen Stories’

Dansk Luise og svenske David forelskede sig, så vidt jeg ved, i Italien. Luise var den sunde kødspiser og David den usunde vegetar. Efter at have levet sammen nogle måneder med hver deres kostvaner besluttede de sig for at forsøge at nærme sig hinanden og spise lidt mere ens. Det kom der blandt andet deres skønne madblog ‘Green Kitchen Stories’ og kogebog ud af.

Jeg har selv den engelske udgave af kogebogen og den er klart en af mine ynglings, både på grund af de ekstra appetitvækkende billeder af sund vegetarisk mad, og så på grund  af at den skiller sig ud fra andre vegetariske kogebøger. Opskrifterne i den er nemlig en herlig blanding af raw food lækkerbiskener, glutenfrit i alle mulige afskygninger, søde sager uden brug af tilsat sukker og “vegetariserede” ever greens fra andre lande.

Indhold

Da jeg fik den hjem satte jeg mig ned og læste den fra ende til anden, og blev indfanget af forfatternes hyggelige madunivers og de små hverdagsglimt fra deres dagligdag med krudtuglen Elsa. 🙂

Derfor kontaktede jeg Luise som jeg har været så heldig at møde i virkeligheden i foråret, som viste mig videre til deres danske forelægger Sif Orellana fra Tinkerbell Books. Sif har gavmildt sponsoreret bogen til konkurrencen her.

For at deltage i konkurrence skal du bo i Danmark og det er kun muligt at deltage én gang. Det gør du ved at skrive en kommentar til dette indlæg hvor du fortæller lidt om en af dine ynglings kogebøger, gerne en vegetarisk af slagsen. 🙂 Konkurrencen løber i en uge og slutter dermed mandag den 21. oktober 2013 12.00.      

Bogen

 

Det skal nævnes at jeg, hvis det meget usandsynlige skulle ske at bogen forsvinder under foresendelse til vinderen, ikke har mulighed for at sende en ny afsted da jeg blot har en at give væk. 🙂

Jeg glæder mig til at høre lidt om i hvilke kogebøger I finder inspiration til jeres madlavning.

Namaste!

Relateret indhold

24 kommentarer

 • Besvar
  Mia Sørensen
  14. oktober 2013 at 13:06

  Ud over, at jeg synes, at “Green Kitchen Stories” er en lækker og inspirerende blog, så er min “favoritkogebog” i vegetar-klassen bloggen “My New Roots”. Den har de lækreste billeder, de mest fantastiske salater og andet guf. Og så er der altid noget bonus-info om den ene eller den anden ingrediens. Ud over de lækre salater kan jeg varmt anbefale: “mango cashew sunshine bites”, den rå brownie eller nogle müesli-barer.
  Mvh. Mia Sørensen

 • Besvar
  Marie Havnø Frank
  14. oktober 2013 at 13:22

  Ih jeg ELSKER GKS univers. Så fint, finurligt og fuld af lækkerier. Vil MEGET gerne vinde den kogebog til min søde vegetariske mand.

  ..Både jeg og Christian er vilde med indisk vegetarisk, så Prashad er helt klart øverst på listen!

  • Besvar
   Mia
   14. oktober 2013 at 13:43

   Er Prashad en kogebog søde Marie? 🙂

 • Besvar
  Jette Arildsen
  14. oktober 2013 at 13:24

  Den eneste jeg ejer ind til videre er Vegetarisk vellyst men det bliver absolut ik den sidste!!

  Mine kogebøger er mit kæreste eje!! Finder utrolig stor glæde og inspiration ved at kigge i dem.

  Der findes intet mere lækkert end opskrifter med flotte farverige billeder hvor man næste ka forestille sig smagen blot ved at kigge……

  Mvh Jette

 • Besvar
  annette
  14. oktober 2013 at 16:46

  Vegetarisk vellyst kan jeg rigtig godt lide, da den er “moderne” vegetarisk. Ikke så meget klid der.
  Synes rigtig godt om bloggen green kitchen stories og vil blive meget glad, hvis jeg skulle blive den heldige vinder af deres kogebog.
  Hilsen Annette

 • Besvar
  La Cucina Nada
  14. oktober 2013 at 17:24

  Ihh den ser bare så enorm indbydende ud, Mia!
  Der kunne godt blive plads til den på mine kogebogs hylder i reolen 😉

  Jeg bruger nok mest blogs for at finde lækre vegetar opskrifter, og ikke for at fedte, men her er din en af mine foretrukne. Ellers bladrer jeg lystigt i Louisa Lorangs “Vild med Grønt” og en gammel 90´er sag, der er lidt af et digert værk udgivet af Parragon og slet og ret hedder “Vegetarretter”. Begge inspirerer mig til at tænke i nye kombinationsmuligheder, og sidstnævnte skriver detaljeret om alternativer, umami og giver gode små tips.

  Håber du nyder det smukke efterår?

  La Cucina Nada

 • Besvar
  Daniel
  14. oktober 2013 at 17:34

  Jeg er personligt vild med Umharos bøger. Siden er jeg dog begyndt at eksperimenter med mindre og mindre kød, da jeg har en indre hippie der siger at det er forkert at spise dyr. Denne bog ville være perfekt til at give mig et skub i den rigtige retning.
  Daniel 🙂

 • Besvar
  Kirsten
  14. oktober 2013 at 19:25

  Min yndlingskogebog er både vegetarisk og indisk. Jeg har den svenske udgave, som hedder Indisk vegetarisk kokbog. Forfatteren er Jack Santa Maria, og bogen har nok mindst 25 år på bagen. Der er absolut ingen billeder i, men opskrifterne er bare gode.

 • Besvar
  Pia From
  14. oktober 2013 at 19:47

  Min yndlingskogebog er “Det naturlige køkken – en kulinarisk opdagelsesrejse” af Andre Domine. Det er ikke en vegetarkogebog, men den er opdelt i afsnit, der på enkel og lækker måde beskriver råvarer, herunder grøntsager, nødder, linser, bønner mm. Bogen er gammel og vejer flere kilo, men den er en fantastisk opslagsbog.

  • Besvar
   Mia
   14. oktober 2013 at 20:23

   Det lykkedes Pia! 🙂

 • Besvar
  Deborah
  14. oktober 2013 at 21:54

  Jeg elsker kogebøger! De er mit store nemesis, men min yndlingskogebog er den gamle Cranks Kogebog, for der er rigtig mange dejlige opskrifter I, som jeg ofte bruger. Den hænger snart i laser. Og så elsker jeg indisk mad, så jeg har en Indisk Vegetarisk Kogebog jeg også bruger en del.

  Men jeg følger også GK, og ville elske at vinde den.

 • Besvar
  Annette B
  14. oktober 2013 at 23:52

  Ynder at få inspiration og nyde de lækre billeder fra mine skønne, inspirerende kogebøger. Bruger dem som godnatlæsning og til eftermiddags hygge i sofaen mens jeg suger nye ideer til mig.
  Jeg er glad for Louisa Lorangs vild med vegetar, Vegetarisk vellyst af Christine Bille & Tina Scheftelowitz og bogen Tilbehør (den er ikke 100 % vegetarisk, men næsten) Min ældste vegetarbog; den store vegetariske kogebog har gjort mig mere “dus” med vegetarisk madlavning.
  Ny inspiration er altid godt, vil krydse fingre for held i konkurrencen om bogen som jeg har læst rigtig meget godt om.

 • Besvar
  Camilla
  15. oktober 2013 at 13:53

  Uh, det er svært… Må man nævne to?
  Jeg tror min yndlings må være The Sprouted Kitchen – a tastier take on whole foods. Gennem den har jeg prøvet en masse nye retter og kombinationer af – og så er opskrifterne overraskende nemme at gå til, så jeg får mod på at prøve at lave endnu mere fra kogebogen. Det synes jeg er en ret god (og sjælden) egenskab ved en kogebog.
  På en skarp anden plads kommer Nikolaj Kirks Grønt Grundkøkken. Den er lækker at bladre i og få inspiration fra. Jeg bruger den især som en god grundkogebog – skal jeg f.eks. lave en tærtebund, så følger jeg altid Nikolajs opskrift.

  • Besvar
   Mia
   15. oktober 2013 at 14:03

   Selvfølgelig Camilla! 🙂

 • Besvar
  Wanda
  15. oktober 2013 at 16:09

  Jeg er da blevet hel vild med at få fingrene i denne bog, men gerne dansk.
  Min ynglingsforfatter er Kirsten Skaarup med hendes vegetarbog “Den lille Grønne for Madpakke spisere”.Hun har skrevet temmelig mange vegetarbøger og jeg er da den lykkelige ejere til 8 stk.Jeg er ikke super god til at følge en opskrift, men jeg bliver inspireret temmelig meget og får da rimelige gode retter ud af mine forsøg.Jeg vil blive ret glad for at vinde bogen “Green Kitchen Stories’”.
  Rigtig god dag.

 • Besvar
  Wanda
  15. oktober 2013 at 16:10

  Yes endelig lykkedes det. Tak Mia for dine mails til mig om fejlen :))

  • Besvar
   Mia
   15. oktober 2013 at 17:23

   Super godt Wanda! 🙂 Så er du med i lodtrækningen.

 • Besvar
  Lotte
  15. oktober 2013 at 20:39

  Louisa Lorangs “vild med vegetar” og Bille og Scheftelowitz “vegetarisk vellyst står også højt på min liste, tilføjes kan også Joni Marie Newmans “the best veggie burgers on the planet. Men den jeg virkelig kan savle og få maverummel over er “raw food” af Erica Palmcrantz og Irmela Lilja.
  Der er bare så mange gode kogebøger, jeg kunne fortsætte…. Men en mere i samlingen ville ikke skade. Læste om David og Luise i et engelsk madmagasin i min ferie og kigger også jævnt ind på deres hjemmeside og synes helt sikkert at deres bog vil forgylde min madbogshylde med endnu flere skønne opskrifter man kan prøve af og fornøje sig med.

 • Besvar
  Tina S.
  15. oktober 2013 at 21:44

  Jeg elsker at sidde og kigge i rawcake – en lidt atypisk “vegetar”-bog 😉 Men den er jo rimelig efter vegetar-standarter – og kagerne er mums…! 🙂

 • Besvar
  Helle
  15. oktober 2013 at 22:01

  Uhhh hvor jeg håber på at være heldig. Ønsker mig SÅ meget denne kogebog 🙂 bliver også nødt til at nævne to kogebøger. Caroline fibæks “Rawcake” er den bedste bog, når man skal lave søde sager. Og så er jeg pt rigtig glad for Rebecca Perssons “Baby”, når man som jeg skal lave mad, som en 11 måneder gammel pige også skal kunne spise 🙂

 • Besvar
  Emma
  16. oktober 2013 at 14:41

  Uh, den gad jeg godt vinde. Lige pt. bruger jeg rigtig meget River Cottage: Veg Every Day, som jeg synes er god og fin inspiration til hverdagsmaden. Der er opskrifter til enhver sæson, og jeg synes det er rart at kunne slå op i indekset under “gulerødder”, hvis jeg pludselig ikke har andet end en pose af sådan nogle liggende i køleskabet – så kan man med garanti finde et eller andet at trylle dem om til.

 • Besvar
  PhieLuca
  16. oktober 2013 at 19:35

  Jeg holder af de fleste vegetariske og veganske kogebøger, men mest af alt holder jeg i øjeblikket af gratis magasinet Sæson, som er tilgængeligt for enhver, da det kan fås i de fleste dagligvarerbutikker. Magasinet indeholder eksempelvis information om årtidens fine frugter og grøntsager samt opskrifter på såvel vegetariske som veganske retter.

 • Besvar
  Julie
  17. oktober 2013 at 11:28

  Wauv, hvor ville jeg gerne vinde den bog! Jeg har fulgt green kitchen stories i flere år, og jeg elsker bare deres opfindsomhed.
  Jeg tror helt sikkert deres bog ville kunne kvalificere sig som min yndlingskogebog – men lige nu er det Kirsten Skaarups “grønne køkken” der har førstepladsen. Det er en virkelig lækker grundbog med tonsvis af inspiration til vegetarisk mad.

  God dag og krydsede fingre herfra 🙂

 • Besvar
  Annette
  20. oktober 2013 at 13:43

  Jeg vil vildt gerne vinde den kogebog!

  Jeg bruger diverse blogs meget når jeg søger vegetariske opskrifter, men jeg er også ret glad for vegetarisk vellyst 🙂

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt