Madkultur

Vind en vegetarkogebog!

For nylig fik mia-mad.dk’s Facebook side sit “like” nummer 100, samtidig med at hjemmesiden er nået op på omkring 100 personlige besøg dagligt. Det synes jeg skal fejres! Det betyder nemlig enormt meget for mig og gør mig noget så glad, at der er nogen der gider at følge med i hvad jeg skriver om herinde. Derfor vil jeg gerne sige TAK ved at give en heldig læser et eksemplar af min ynglings kogebog – Vegetarisk Vellyst – find dit grønne punkt. Jeg er selv så heldig at have kogebogen stående på min kogebogshylde efter at have fået den af min kærestes mor engang forrige år, og jeg må sige at jeg har haft stor glæde af den. Det er faktisk altid den jeg anbefaler andre at købe hvis de er interesserede i at få mere vegetarmad på bordet, for det er den danske vegetarkogebog som jeg synes allerbedst om.  

Se hvordan du deltager i konkurrencen nederst i indlægget! 🙂

Det jeg specielt elsker ved den er de mange smukke billeder, den glade farverighed, og den humoristiske og lette tone den er skrevet i. Derudover er den et skatkammer af tips og opskrifter. Selve kogebogen som jeg giver væk er sponsoreret af Politikens Forlag. Mange tak til dem for at ville være med til at dele glæden over vegetarisk madlavning! 🙂

Sådan her ser den ud. Tjek lige de funky glimmer bogstaver ud! Min er et senere oplag, med en lilla forside uden glimmerbogstaver. Også fin, men denne her er altså bare skøn synes jeg. 😀

Her ses bogens to forfatterinder. 😉

Det er nemt at finde rundt i den…

Og ja, billeder er som sagt ret skønne.

Jeg holder specielt meget af det her, med polenta og diverse sauce.

Hvem har sagt at det skal være kedeligt at spise vegetarisk smørebrød?

Der er også et lille afsnit med søde sager og desserter.

For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar til dette indlæg hvor du fortæller mig hvad din vegetariske ynglings ret er, og også lidt om hvorfor. Konkurrencen lukker lørdag den 9. februar 23.59. Jeg finder en vinder søndag den 10. februar og annoncerer vinderen tidligt mandag morgen (altså den 11. februar).

Hvis du har lyst må du også meget gerne “like” mia-mad.dk’s Facebook side, men det gør ikke dine chancer for vinde større. Kommentaren er det der sikrer dig en plads i konkurrencen.

God weekend alle sammen!

Namaste.

Relateret indhold

19 kommentarer

 • Besvar
  Sofie Maria
  1. februar 2013 at 19:17

  Mit absolutte yndlings vegetarret lige pt er hjemmelavede burgere med kidneybønne/selleribøffer – med spejlæg og svigermors hjemmelevede auberginepuré – fordi en burger bare altid hitter! 😉

 • Besvar
  Helle
  2. februar 2013 at 12:16

  Min vegetarfavorit pt må være omelet med svampe og løg. Det er nemt, smager skønt, og så kan man spise det både morgen middag og aften..;-)

 • Besvar
  Kirsten
  2. februar 2013 at 14:49

  Min favorit må være indiske kikærter (http://tstkek.blogspot.dk/2010/06/mums.html), fordi de stærke krydderier og de blide kikærter klæder hinanden så godt.

 • Besvar
  Line Rasmine Hansen
  2. februar 2013 at 23:06

  Falafler i pita med salat og aioli. Det kan både mine unger og jeg lide…

  Desuden laver vi “kødfars” af falafelblandingen og spiser det i tacos. Kan ikke se forskel. Vi elsker det…

 • Besvar
  Ny opskriftskategori: Børnevenlig mad « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  3. februar 2013 at 08:52

  […] at du stadig kan nå at deltage i min konkurrence om en vegetarisk kogebog, som løber til og med lørdag den 9. februar […]

 • Besvar
  Kriszta
  3. februar 2013 at 09:21

  My favourite vegetarian dish right now is eggs fried with spinach, parmesan cheese and garlic, spiced with gurkemeje and served with chopped sundried tomatoes in olive oil. 🙂 It’s so fresh and delicious! Quick to make, and could be appropriate for any meal. 😉

 • Besvar
  Deborah
  3. februar 2013 at 09:39

  Min favorit vegetarret p.t. er denne Chachouka, som jeg har lavet flere gange siden jeg opdagede den.

  Hvorfor, er den en favorit – fordi den duer som morgenmad, frokost, tilbehør, til pasta/ris/kartofler og smage godt til det hele. Vild med den. Dog laver jeg den i modsætning til originalen med rød peber kun – det giver en sødere og dybere smag.

  P.S.: Hvorfor siger din side, at min mailadresse er ikke-gyldig?? Den hører til min blog! Nu har jeg så brugt en anden for at kunne smide kommentar. Min mail ellers hedder mail (a) deborah.dk

  • Besvar
   Mia
   4. februar 2013 at 07:21

   Hej Deborah

   Tak for din deltagelse!

   Det er et godt spørgsmål, hvorfor den siger det. Jeg vil lige høre min webmaster hvad det kan skyldes.

   Mvh (og god mandag) Mia

 • Besvar
  Yvonne i
  3. februar 2013 at 09:41

  Ville ønske jeg var bedre til de grønne retter ;). Det var da en skøn bog at vinde. Hos os er sprøde risbøffer med basilikum sauce et hit, bruger dem til f.eks frikadeller. ( ja, kød vil jeg altså ikke undvære ) 🙂 falafler er også super skønne.

 • Besvar
  Nada Louise Cay
  3. februar 2013 at 10:22

  Uhh det er en af Tina´s kogebøger jeg har skelet til længe, og ikke fået købt mig. Hun kan om nogen inspirere mig i det grønne køkken!

  Der er mange yndlingsretter, men jeg har en svaghed for noget der er indbagt så det må blive indiske pakoras med en en rørt chilisauce til … mums.

 • Besvar
  Ida
  5. februar 2013 at 15:01

  Min yndlingsvegetarret, er en kikærtecurry med blomkål, kartofler og æbler. Den smager dejligt af karry og kokosmælk som jeg elsker, og så er den fyldt med dejlige grøntsager. Mums!

 • Besvar
  At være en madnørd: Lidt om min kaffeverden « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  6. februar 2013 at 21:16

  […] at du stadig kan nå at deltage i min kogebogskonkurrence! […]

 • Besvar
  annette
  8. februar 2013 at 10:07

  Min yndlingsvegetarret er gulerods/appelsin/ingefær – suppe. Nem og hurtig at lave, varmer og lavet af almindelige ingredienser. Og smager skønt!!

 • Besvar
  Julie
  8. februar 2013 at 17:37

  Hej Mia!
  Sikke en skøn konkurrence 🙂 jeg er selv vegetar, men det er min kæreste på ingen måde. Kogebogen ville klart falde på et tørt sted, så jeg kan kreere en masse lækkert grøn mad til min mand! 🙂

  Min yndlings vegetarret er nok en rigtig god “selvopfunden” kikærte gryderet med flåede tomater, kokosmælk, gulerødder og kartofler. Med masser af chili, hvidløg og spidskommen. Den er egentlig lidt en blanding mellem en suppe og en gryderet, og vi spiser altid noget dejligt brød til. Det er en skøn varmede vinterret som har ægte “comfort feel” over sig.

  Kh Julie

 • Besvar
  Annette Wegeberg Christensen
  9. februar 2013 at 19:09

  Min yndlings vegetarret for tiden er pizza med sojagranulat (sojaprotein, man køber i helsekosten).
  Jeg laver en pizzabund af fuldkornsdurummel og fyldet er så en god tomatsovs med peberfrugter, champignon, løg og sojaprotein.
  En megagod ret, fordi den både dur til aftensmad (hvor min ellers kødglade mand var sikker på jeg puttet skinke på pizzaen), madpakken og en god eftermidagsnack efter skole 🙂

 • Besvar
  Anyarat
  9. februar 2013 at 19:11

  Min yndlings vegetar ret er papaya salat. Det er helt andet type af salat, den har sur,sød og stærk smager. Retten minder mig om min barndom 🙂

 • Besvar
  dorthe leick
  9. februar 2013 at 19:53

  Hej
  Der er mange ynglings vegetar mad. Jeg elsker god mad. Farverne Fra grønsagerne.
  Ligenu laver Jeg ofte grønsags suppe Fra Helle Koedfods suppebog.

  Nu til aften fik vi spinatlasagne muns.

  Hvad er livets glæde
  At æ…..

  Dorthe

 • Besvar
  Lene
  15. oktober 2013 at 13:05

  Hej mia 🙂
  Kogebogen ser meget spændende og inspirerede ud 🙂
  Deller:
  Den bedste ret er finthakket grøntsager der røres med mel, æg, soyamælk, salt, peber og revet muskat. De formes til frikadeller og steges i olie.
  Sous:
  Kartoffeltern koges og tilsættes til sidst en ds. Butter bønner, krydderier efter eget valg og blendes til sovs.
  Tilbehør:
  Store tomater der er vendt i æg og rasp. Tomaterne sættes i ovnen i 20 min og pyntes af med en Kvist timian der er paneret og stegt i olie på panden.
  kogt perlebyg med lidt chili, persille og soyabønner

  Kh. Lene.

  • Besvar
   Mia
   15. oktober 2013 at 13:38

   Hej Lene

   Tak for din kommentar.

   Har du en ynglings kogebog eller blog, gerne vegetarisk? Dine opskrifter lyder lækre! Men hvor finder du inspiration?

   God tirsdag. 🙂

   Mvh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt