Ikke kategoriseret

Vind kaffebønner og kaffebog fra The Coffee Collective

Hvis der er noget jeg holder af ved et firma, så er det når det arbejder på at forene høj kvalitet og rigtig god smag, med masser af omtanke. Omtanke for de mennesker de samarbejder og handler med, for eksempel. Det er The Coffee Collective et rigtig godt eksempel på, med deres mål om at betale de kaffebønder og kooperativer som de samarbejder med, mindst 25% over Fairtrade prisen. Faktisk betaler de ofte mere, som du også vil kunne læse på deres kaffeposer med “single origin” kaffebønner. Og så rister de nogle virkeligt velsmagende kaffebønner. 

Kaffe var oprindeligt noget der blev dyrket af slaver. Ja, det lyder egentligt ikke så rart, men faktisk var det sådan den systematiske produktion kom i gang, så de grønne kaffebønner kunne blive eksporteret til både USA og Europa til den lavest mulige pris. Sådan er det ikke længere. Kaffebønner er dog stadig en udbredt eksportvare, samtidig med at kaffe er den næstmest handlede råvare på globalt plan. I 1989 gik priserne helt i bund, efter opløsningen af en aftale som sikrede en global minimumspris, og mange kaffebønder blev meget hårdt ramt. Markedsprisen er aldrig blevet helt den samme igen, efter at det netop er markedet der er begyndt at “regulere” den.

Pose

Set i dette lys synes jeg det er vidunderligt at firmaer som The Coffee Collective bliver stiftet. Faktisk er de gået så langt som til at definere deres egen model for handel af kaffebønner, som de kalder Direct Trade og som de også har fået registreret som varemærke. Det betyder at dem der gerne vil bruge varemærket skal leve op til to krav:

 1. Man skal besøge de kaffefarme man køber fra mindst én gang om året
 2. Prisen man betaler skal, som tidligere nævnt, ligge mindst 25% over Fairtrade

Alle-1

Jeg er derfor meget glad for at kunne give hele fire poser af deres skønne kaffer – en såkaldt “taster pakke” – væk, sammen med deres geniale bog ‘God kaffe – en grundbog for kaffeelskere’ som jeg selv har stående på boghylden og har læst, og som jeg synes virkeligt godt om. Den slår jeg ofte op i når jeg skal prøve noget nyt med kaffe, for eksempel brugte jeg den da jeg skulle prøve kræfter med at “cuppe” kaffebønner hjemme.

Alle-2

For at være med i lodtrækningen skal du blot skrive en kommentar til dette indlæg hvor du fortæller mig hvem du gerne vil drikke en kop kaffe, brygget på nogen af de The Coffee Collectives kaffebønner som du måske vinder, sammen med – og også gerne hvorfor det lige skal være denne person. Det skal du gøre inden 12.00, fredag den 14. marts. Det er kun muligt at deltage én gang pr person. 

Vær opmærksom på at det er fire poser HELE kaffebønner der gives væk, så du skal selv have adgang til en kaffekværn af en art. 🙂 Du skal også bo i Danmark for at kunne deltage.    

Bog

Jeg annoncerer vinderen i et nyt blogindlæg når tiden kommer. Held og lykke!

Namaste!

Relateret indhold

29 kommentarer

 • Besvar
  Jonas
  4. marts 2014 at 16:37

  Kære Mia,
  Håber jeg vinder kaffen og bogen for at blive bedre til at brygge. Lige nu drikker jeg den billige kaffe brygget på stempelkande. Håber det ændre sig en dag (hvor jeg ikke har SU-budget..). Så kunne virkelig godt trænge til at kaffeboost..
  Hvis ikke, må jeg nøjes med at drikke kolbekaffe på Great Coffee i Aarhus. Det er eddermandeme også lækkert..
  God dag. 🙂

  Mvh
  Jonas, http://www.flaeskesteg.bloggersdelight.dk

 • Besvar
  Sille
  4. marts 2014 at 17:15

  Jeg vil drikke kaffe med min kusine… som nærmere er min søster. Vi kalder hinanden for kaffesøstre – og det er af en grund 🙂 Jeg vil vælge hende, fordi jeg ved, at hun sætter lisså stor pris på go’ kaffe som mig. Krydser mine fingre 🙂

 • Besvar
  Caroline
  4. marts 2014 at 17:39

  Jeg ville drikke kaffen med min onkel Esben, som selv har et risteri og en kaffebutik i Grenaa. Kama kaffe hedder det, måske kender du det 😉 Hans kaffe er den eneste vi drikker her i huset – både pga ham og pga smagen – og det ville glæde mig , at dele noget mere god kaffe med ham.

  • Besvar
   Mia
   5. marts 2014 at 12:10

   Det kender jeg faktisk ikke Caroline. Der må jeg forbi når jeg engang kommer til Grenaa. 🙂 Har han en hjemmeside mon?

 • Besvar
  AMALIE
  4. marts 2014 at 17:42

  Jeg vil gerne drikke den kaffe med min kusine Christina. Fordi hun er sød.

  Amalie

 • Besvar
  Maria Dyrby Nielsen
  4. marts 2014 at 17:58

  Hej!

  Jeg ville brygge en stor kande kaffe til mine fire søde studieveninder, fordi vi altid er der for hinanden og elsker at mødes over en kop varm kaffe og sludre om stort og småt <3

  Mvh
  Maria Dyrby
  http://www.dyrbysmad.com

 • Besvar
  Sofie
  4. marts 2014 at 18:54

  Jeg holder af kaffe, men jeg elsker god kaffe. Jeg vil nyde den gode kaffe med min kæreste.

 • Besvar
  Katrine
  4. marts 2014 at 19:04

  Jeg vil gerne drikke kaffe med min veninde Rikke – fordi vi er gode til at snakke om kaffe og sammen har været i Colombia og været med til at plukke kaffebønner og se, hvordan produktionen finder sted.

 • Besvar
  Tanja Jensen
  4. marts 2014 at 20:42

  Jeg ville vælge at drikke kaffen med min mentor Irma, fordi vi ofte snakker om alvorlige og svære emner, når vi er sammen og en god kop kaffe måske kunne lette stemningen lidt.

 • Besvar
  Kathrine
  4. marts 2014 at 22:02

  Jeg ville drikke en skøn kop kaffe med min kæreste fordi vi begge elsker en god kop kaffe 🙂

 • Besvar
  Kirsten
  4. marts 2014 at 23:03

  Jeg vil drikke kaffen sammen med vores “spisevenner”. De ville nyde at være med til prøvesmagningen.
  Synes i øvrigt særdeles godt om Coffee Collectives koncept.

 • Besvar
  Rie Ravnholdt Frederiksen
  4. marts 2014 at 23:20

  Jeg drikker ikke selv kaffe – men min mand er en stor kaffeelsker og er især glad for kaffen fra The Coffee Collective, men da vi ikke så tit kommer til København og fragten er dyr. Så er det ikke tit han for lov at nyde en god kop kaffe derfra.
  Hvis jeg er heldig at vinde er det selvfølgelig min mand der skal have kaffen og mon ikke kan inviter hans gode ven Kenn på en kop kaffe 😉

 • Besvar
  Mor
  5. marts 2014 at 14:13

  Mia skal vi ikke til Grenå og drikke kaffe når du kommer slut marts ??….

  • Besvar
   Mia
   5. marts 2014 at 15:22

   Jeg Google’ede lige lidt søde mor, og det ser ud som om det “bare” er en butik med forskellige kaffebønner og andre lækre sager, ikke en decideret kaffebar/café. Desværre!

 • Besvar
  Anne
  6. marts 2014 at 08:33

  Uhm. Min mor arbejdede i flere år i en kaffe- (og te-/delikatesse-) forretning, hvor de selv ristede bønnerne. Som mindre syntes jeg, der duftede mærkeligt, men det ændrede sig – måske da jeg lærte, eller rettere fik øjnene op for, kaffe.
  I dag synes jeg, der dufter skønt. For ja, vi køber selvfølgelig stadig kaffe i samme forretning i dag – indimellem. 🙂

  Jeg vil gerne dele en kop kaffe med min mor; hun elsker kaffe, og hun har altid været der for mig, så jeg tænker, at en kop kaffe er en måde at sige tak på. Tak for at hun er lige netop den, hun er, og tak for at have lært mig at drikke kaffe. 😉

 • Besvar
  Stinna Guldmann
  6. marts 2014 at 21:36

  Det skulle være min kammerat. Vi elsker god kaffe og prøver gerne mange forskellige typer kaffe.
  Nu fik jeg helt lyst til en kop kaffe … 🙂

 • Besvar
  Marie S
  6. marts 2014 at 23:07

  Jeg vil drikke kaffe med min far, for han laver simpelhen den bedste kaffe jeg har smagt:)

 • Besvar
  Metha
  6. marts 2014 at 23:29

  Hej Mia
  Da jeg fik et legat fra min skole i december, købte jeg mig en aeropress, og med den får man så meget smag ud af bønnerne at den virkelig fortjerner gode bønner. Men da jeg også går op i god chokolade er det lidt svært at købe begge dele hele tiden, det ville være lækkert at prøve coffee collective’s! Jeg ville brygge dem til min familie på en af de få dage vi er samlet (jeg flytter snart hjemmefra og mine forældre flytter fra hinanden), måske min 20 års fødselsdag kunne de blive åbnet – med et rigtig godt stykke chokolade til (eller nok mere end ét)
  kh Metha

 • Besvar
  jane
  7. marts 2014 at 18:31

  Jeg vil nyde en kop kaffe med min datter som venter tvillinger og derfor nu foretrækker en enkelt god kop kaffe frem for god vin og spændende cocktails, som vi plejede at nyde sammen 🙂

 • Besvar
  Maria
  8. marts 2014 at 20:47

  ….ummmhhh en GOD kop kaffe – der findes intet så enkelt og så godt på samme tid! Ahhh, duften af ny kværnede bønner og en jazzet tone fra radioen kan give dagen et frisk pust og en vilje til at gribe den. Jeg elsker at nyde min kaffe, i vinduet om morgen og se på den travle verden skynde sig afsted nede på gaden, mens jeg sidder i min egen lille oase af frihed, ungdom og en snært af lykkelig ligegyldighed!…

  Jeg ville elske at slubre den varme, dampende og fristende kop kaffe (fra glas selvfølgelig) med min roomie, lade vores lille og trængte tre-værelses-lejlighed fyldes med fordampet vand som bærer den sortebønnes lugt!…

 • Besvar
  Pia M Hansen
  9. marts 2014 at 15:35

  Det vil jeg gerne gøre sammen med min mkr mår hun hver 14. Dag er så sød at hjælpe mig med at komme og gøre rent da jeg har svært ved at se skudtet da jeg er svagtseende, så når vi var færdige kunne det være rart at gøre gengækd ved at tilbyde hende en lækjer kop kaffe

 • Besvar
  Sabrina
  9. marts 2014 at 19:25

  Årh, jeg elsker TCC’s kaffe!
  Hvis jeg vinder, skal jeg helt klart nyde kaffen sammen med min kæreste. Hun bor pt. i Rom pga. sit arbejde, så vores tid sammen er kostbar – og det ville være perfekt at hygge over en kop kvalitetskaffe brygget på Aeropress :o)

 • Besvar
  Anna Frida
  11. marts 2014 at 17:45

  Jeg vil smaddergerne drikke en kop kaffe i forårssolen med min kaffenørdede kæreste, der ville elske at brygge lækre bønner på sin aero press 🙂

 • Besvar
  Nanna Thorn Poulsen
  13. marts 2014 at 10:22

  Årh, dem skal jeg da vinde:-). Mine unger sover forfærdeligt i øjeblikket, så lidt ekstra kaffe-energi er helt nødvendigt. Den lækre kaffe skal drikkes i solen med min søde mand!

 • Besvar
  Sine
  13. marts 2014 at 13:55

  Jeg vil drikke kaffen med min mand – fordi det bare er ham jeg allerhelst vil være sammen med. Hvis solen skinner skal vi sidde ud på vores altan og gerne mens børnene sover til middag. Åhh det vil være lykke!

 • Besvar
  Louise Gaarn Nielsen
  13. marts 2014 at 19:24

  Hej Mia.
  Du kan tro jeg sætter stor pris på god kaffe!!! Jeg render sågar rundt på kommune-gangene med min lille stempelkande, mens de andre drikker den frygtelige automatkaffe. Livet ER altså for kort til dårlig kaffe 🙂

  Jeg ville invitere min elskede lillesøster på en god kop kaffe, da jeg savner hende sådan, efter hun er flyttet fra Aarhus.
  Jeg krydser fingre for at jeg vinder den fine præmie, selvom folk godt nok har nogle fine kommentarer.
  Louise.

  • Besvar
   Mia
   14. marts 2014 at 12:23

   Hej Louise

   Hehe, hvor sejt! Jeg kunne ikke være mere enig. Nøjes med en god kop morgenkaffe der hjemme dog, men det kan være at som speciale-deadline nærmer sig at jeg vil gøre som dig. Kan heller ikke fordrage automatkaffe. 😉

   Jeg trækker lod om hvem der vinder, så du har lige gode chancer som alle andre. Tror i hvert fald at bønnerne bliver nydt lige meget hvor de ender.

   God dag!

   Kh Mia

 • Besvar
  Lotte
  14. marts 2014 at 19:35

  Øv jeg kom for sent.
  Havde ellers glædet mig til at kunne lade min skønne mand drikke de gode bønner med mig siddende og indhalere den skønne duft ved siden af. (synes selv kaffe er noget så ufff)

 • Besvar
  Vinderen af kaffebog og kaffebønner fra The Coffee Collective er fundet! « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  18. marts 2014 at 11:50

  […] er vinderen af den giveaway jeg afholdt, fordi jeg fejrede at jeg havde skrevet blogindlæg nummer 200, fundet. Jeg brugte random.org til at trække lod og […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt